Conturile bancare ale senatorului PSD Doru Pănescu, destabilizate de campania electorală

luni, 03 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Conturile bancare ale senatorului PSD Doru Pănescu, destabilizate de campania electorală

El a spus că cele trei conturi vechi, care apar în declaraţia de avere de acum, nu au apărut şi în declaraţia de avere de la alegeri, pentru că atunci donase bani la partid.

După ce „Ziarul de Iaşi“ a publicat la sfârşitul săptămânii declaraţiile de avere ale parlamentarilor locali, iar la senatorul PSD Doru Pănescu remarcam trei conturi vechi de ani de zile pe care nu le declarase anterior, la alegeri, acesta a afirmat ieri că nu era obligat, în decembrie 2016, să-şi declare acele conturi. El a explicat că valoarea totală a fondurilor pe care le avea, la început de mandat, în instituţii financiare, nu depăşea pragul de 5.000 euro, astfel că, potrivit legii, nu era obligat să le declare în declaraţia de avere. Parla­mentarul şi-a arătat disponibilitatea de a prezenta inclusiv extrase de cont în acest sens.

Potrivit senatorului, înainte de depunerea declaraţiei de avere, a plătit către PSD contribuţia aferentă campaniei electorale, astfel că fondurile di­ conturi i s-au diminuat. În declaraţia de avere a parlamentarului, depusă recent la Senat, au apărut trei conturi deschise în perioada 2002 – 2013, iar valoarea totală a fondurilor se ridică la circa 130.000 lei. „Cât despre sumele care par mari din declaraţia actuală, este vorba, pe de o parte, şi de suma de bani care mi-a fost returnată – contribuţia din campanie“, a spus senatorul Pănescu.

În acelaşi timp, el a adăugat că are în conturi şi sume de bani care, de fapt, reprezintă cheltuielile forfetare afe­rente funcţiei de senator. „În al doilea rând, după cum ştiţi, parlamentarii primesc o sumă de bani pentru cabinet, iar eu am puţini angajaţi, neorientându-mă din acest punct de vedere. Cum nu am o echipă mare, nu am reuşit să cheltuiesc banii primiţi, astfel încât, la finalul anului, va trebui să dau înapoi o parte considerabilă din ei. Suma, de fapt, nu îmi aparţine, fiind primită pentru a fi folosită la biroul senatorial de la Parlamentul României si, dacă nu va fi cheltuită până în decembrie, va fi returnată“, a mai spus senatorul Pănescu. „Ziarul de Iaşi“ a prezentat, în premieră, la sfârşitul săptămânii trecute, modul în care au evoluat averile parlamentarilor ieşeni în primele şase luni ale actualei legislaturi.

 

 

Comentarii