Doi tineri dansatori ieşeni, în lotul naţional al României

miercuri, 03 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Doi tineri dansatori ieşeni, în lotul naţional al României

O frumoasă pereche de dansatori a Clubului „Imperial” s-a clasat pe locul al IV-lea la o importanţă competiţie internaţională desfăşurată în Capitală.

Carina Adochiţei şi Elvin Constantin au obţinut acest rezultat onorabil la categoria de dans latino adresată copiilor cu vârste de 12 şi 13 ani. Cei doi au format singura pereche ieşeană declarată finalistă la DANCEMASTER. Datorită acestei reuşite, Carina şi Elvin au fost convocaţi în lotul naţional al României.

În ultima perioadă micii dansatori au mai evoluat la „Kvartal Latin Cup”, desfăşurată la Moscova, sau la Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României, la care s-au numărat printre finalişti. Alte rezultate frumoase au fost obţinute sub îndrumarea antrenorilor Georgiana şi Adrian Ciutoiu la Festivalul Naţional de Dans Sportiv găzduit de Suceava. La acesta s-au remarcat alte patru perechi talentate ale clubului. Mihnea Rozmalin şi Mălina Constantinescu au câştigat două medalii de aur la categoria Basic 12-13 ani, în timp ce Alexei Melentii şi Raluca Avram şi-au adjudecat două medalii de aur şi una de bronz la categoriile Basic 16-35 ani, respectiv Open Standard. Ion Alin şi Micu Elena s-au întors de la festival cu o medalie de bronz, dar s-au clasat şi pe locul IV la categoria Open Latino şi Standard 16-35 ani. De asemenea, perechea formată din Mihnea Vlaiduc şi Elena Jigolea s-au poziţionat pe locul V la categoria de vârstă 12-13 ani.

„Toate perechile clubului au reuşit să se claseze în finala competiţiei, un lucru de altfel obişnuit pentru sportivii clubului, ţinând cont că în anul 2012 au strâns în palmares peste 175 de finale, din care 35 au fost la competiţiile internaţionale. Urmează o perioadă plină de antrenamente, cantonamente şi competiţii internaţionale în Chişinău, Italia ,Germania, Slovenia şi o perioadă în care vom organiza selecţii la sala noastră din Galeriile Ştefan cel Mare pentru cei care doresc să facă performanţă”, a precizat antrenorul Adrian Ciutoiu. Georgiana şi Adrian Ciutoiu, foşti sportivi de performanţă care au palmares titluri de campioni şi vicecampioni naţionali, dar şi participări în Campionate Mondiale şi Europene, conduc Clubul de dans sportiv „Imperial” din 2005.

Comentarii