Elevii ieşeni vor aduce un zâmbet micuţilor cu afecţiuni

Copiii internaţi la Spitalul „Sf. Maria” vor fi antrenaţi zilnic în activităţi recreative şi educative. De asemenea, un perete al spitalului va fi pictat

miercuri, 10 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Elevii ieşeni vor aduce un zâmbet micuţilor cu afecţiuni

 Aproximativ 40 de liceeni ieşeni vor să aducă un zâmbet pe chipul copiilor internaţi la Spitalul „Sf. Maria”, implicându-se într-un proiect umanitar destinat lor. În cadrul acestuia, implementat sub genericul „Artişti pentru copii”, 7 liceeni de la Colegiul „Octav Băncilă” şi 2 studente de la Universitatea „G. Enescu” vor picta în această săptămână un perete degradat din holul spitalului.

Tot în această săptămână, câte 20 de elevi voluntari îi vor antrena zilnic pe micuţii internaţi în activităţi recreative şi educative. „Proiectul nostru a prins surprinzător de bine în rândul liceenilor. Aproximativ 50 de elevi de liceu şi-au exprimat dorinţa de a participa ca voluntari, dar nu am putut selecta decât 30. Dintre aceştia, câte 10 vor susţine, prin rotaţie, diverse activităţi cu copiii din spital, cel mai probabil de la Secţia Oncologie. Vor fi zilnic două ore de activităţi dimineaţa şi alte două ore după-amiaza, ca să nu-i obosim. Ne-am dorit să implementăm un astfel de proiect, pentru că majoritatea coordonatorilor din echipă avem fraţi, surori, verişori mai mici sau chiar noi când eram mai mici am fost internaţi în spital şi am văzut că atmosfera era depresivă, gri. Prin pictarea unui perete din holul spitalului, asupra căruia îşi vor pune şi copiii amprenta, la final, şi prin antrenarea lor în activităţi diferite de cele cotidiene, vrem să înveselim atmosfera din spital”, a subliniat Elena-Teona Tăbăcaru, de la Colegiul „C. Negruzzi”, coordonator al proiectului. Până la sfârşitul lunii, vor fi susţinute şi câteva acţiuni cu scopul de a strânge fonduri care să fie donate spitalului. De la mijlocul săptămânii viitoare, voluntarii proiectului vor susţine pentru tinerii interesaţi lecţii contra cost de canto, arhitectură, graffiti sau de interpretare la orgă şi pian. Un curs cu o durată de 2 ore va costa 10 lei, în timp ce pentru 6 întâlniri se va plăti o taxă de 50 lei. De asemenea, pe 27 aprilie va fi organizată la Hotel Unirea o petrecere caritabilă, cu sprijinul mai multor ONG-uri locale. La finalul proiectului, iniţiatorii şi voluntarii acestuia vor dona copiilor internaţi hăinuţe, topuri de hârtie şi jocuri, obţinute din sponsorizări de Fundaţia Alături de Voi. „Copiii bolnavi nu trebuie excluşi din comunitate, ci protejaţi. Când aceştia vor fi adulţi, îşi vor aminti că cineva i-a susţinut şi probabil se vor implica, la rândul lor, în ajutorarea celor mai puţin norocoşi”, sunt de părere iniţiatorii proiectului finanţat prin programul YouthBank cu 2.000 de lei.

 

Comentarii