Fostul prefect Radu Prisăcaru a scris în van trei cărţi după gratii

joi, 01 septembrie 2016, 01:57
2 MIN
 Fostul prefect Radu Prisăcaru a scris în van trei cărţi după gratii

Veşti proaste pentru fostul prefect al judeţului Iaşi, Radu Prisăcaru. Acesta a formulat o cerere de liberare condiţionată, înregistrată pe rolul Judecătoriei Braşov, sperând că va putea să se întoarcă acasă în perioada imediat următoare. Fostul liberal a avut însă o surpriză de proporţii atunci când magistraţii braşoveni i-au judecat cererea. 

Trei dintre „lucrările ştiinţifice“ scrise de Radu Prisăcaru în perioada detenţiei nu au fost luate în calcul la scăderea perioadei de executat, deşi au fost scrise înainte ca articolul privind reducerea cu 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică să fie suspendat. Până la acest moment nu este clar care sunt motivele pentru care magistraţii au refuzat să ia în calcul cele trei cărţi scrise de Prisăcaru, acest aspect urmând a fi aflat după redactarea motivării.

„Respinge solicitarea persoanei condamnate Prisăcaru Vasile Radu, de recunoaştere ca executate din pedeapsa de 4 ani închisoare a următoarelor perioade: 30 zile pentru redactarea lucrării cu titlul «Limba engleză pentru infirmieri-English for carers», publicată la Editura Europlus Galaţi; 30 zile pentru redactarea lucrării cu titlul «Limba engleză pentru asistenţi medicali-English for nurses», publicată la Editura Europlus Galaţi; 30 zile pentru redactarea lucrării cu titlul «Internet Marketing în 10 paşi-Comunicare şi promovare Online», publicată la Editura Europlus Galaţi“, au precizat judecătorii. 

În schimb, magistraţii au confirmat lucrarea „Stadiul Implementării economiei verzi în România şi studiul comparativ cu alte ţări europene şi non-europene“, pentru care Prisăcaru urmează să primească o reducere de 30 de zile din pedeapsă. Fostul prefect poate înainta o nouă cerere de liberare condiţionată pe 12 noiembrie 2016.

Radu Prisăcaru a fost condamnat în 2014 la patru ani de închisoare în dosarul „Mită la prefect“ fiind acuzat de fapte de corupţie ce ar fi fost comise în anul 2006. Prisăcaru a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi cerut, prin intermediari, o şpagă de 3 hectare de pământ pentru a retroceda o suprafaţă de teren soţilor Norina şi Dorin Forna, denunţători în cauză. În afacere, au concluzionat procurorii DNA şi două instanţe de judecată, ar fi fost implicaţi şi avocatul Toni Baltag şi Flavius Ioniţă.

Ambii au fost condamnaţi la trei ani de închisoare după ce, în primă instanţă, fuseseră achitaţi. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi omul de afaceri Cristian Maftei, un apropiat al liberalilor ieşeni. Acesta a primit şase ani de închisoare după revocarea unei pedepse mai vechi. Maftei este dat în urmărire generală de a doua zi după ce a fost condamnat, el nefiind de găsit de poliţişti la locuinţa sa pentru a fi încarcerat. 

Comentarii