FOTO Mergeţi la Grădina Botanică! Regal de frumuseţe şi culoare cu sute de soiuri de crizanteme, tufănele şi dumitriţe

sâmbătă, 25 octombrie 2014, 10:43
2 MIN

S-a deschis una dintre cele mai aşteptate expoziţii florale din Grădina Botanică: „Flori de toamnă“, ediţia XXXVIII

Sunt expuse 120 de soiuri de crizanteme şi 130 de tufănele sau dumitriţe. Mai mult, pe aleea destinată persoanelor cu dizabilităţi de vedere, sunt varietăţi de tufănele cu explicaţii în alfabetul Braille şi latin, care se remarcă printr-un miros specific şi un aspect catifelat.

GALERIE FOTO I

„Bogăţia de specii, dar mai ales de varietăţi horticole, este prezentată în mii de exemplare, în secţiile exterioare sau în sere. Exponatele se remarcă prin diversitatea formelor de cultură sau a inflorescenţelor intens colorate, fiind aranjate ţinând cont de criterii ştiinţifice şi estetice“, au precizat reprezentanţii Universităţii „Al.I. Cuza“.

GALERIE FOTO II

La aceeaşi expoziţie vor fi prezentate şi mai multe exemplare decorative din colecţia de varză ornamentală, Brassica, două soiuri şi 31 de hibrizi, ardei decorativi, Capsicum, 37 de soiuri, dar şi de dovlecei şi bostani, Cucurbita, 150 de soiuri. „Un interes deosebit prezintă cele 140 de eşantioane de fructe şi seminţe ce aparţin unor specii de plante aclimatizate sau naturalizate în diferite secţii, ordonate după criterii precise, de la condimentare la tanante sau toxice şi însoţite de explicaţii relevante“, au adăugat reprezentanţii UAIC.

Expoziţia va fi deschisă în fiecare zi, între 25 octombrie şi 23 noiembrie, de la ora 9 la ora 17, preţul unui bilet fiind de 5 lei, grupurile organizate putând lua bilete cu 3 lei, iar fotografiatul este permis, gratuit.

Comentarii