Frica nu păzeşte bostănăria

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:43
3 MIN
 Frica nu păzeşte bostănăria

  

După un prim act echilibrat în disputa cu Astra, CSM Poli a făcut pasul înapoi la pauză. Iaşul, care nu a avut niciun corner şi niciun şut cadrat, a tras o singură dată spre poartă în actul doi, abia în minutul 83, şi a pierdut în faţa unei grupări suferinde
 
 
 
 
CSM Politehnica a irosit iarăşi posibilitatea de a obţine mai mult dintr-un meci în care a întâlnit un adversar cu nume, dar cu probleme serioase. După ce nu a îndrăznit nimic pe terenul unei echipe care nu a putut conta pe 13 jucători, Steaua, după ce a jucat la Dinamo doar după ce a fost condusă cu 0-3, Iaşul a dat senzaţia în prima repriză a duelului de marţi, cu Astra Giurgiu, că a învăţat ceva de la Chiajna, de pildă, care, recent, a lăsat teama la vestiar şi a bătut la Dinamo. A rezultat un prim act echilibrat, afirmaţie susţinută şi de statistici: 51-49% posesie, 1-0 la şuturi pe poartă, 3-3 la încercări necadrate, 1-0 la cornere. În afara lipsei fricii oaspeţilor, faptul că primul act, care a fost (sub)mediocru din punct de vedere tehnic şi spectacular, culoarea venind din dăruirea oaspeţilor, s-a jucat de la egal la egal s-a datorat şi problemelor serioase din jocul Astrei, o echipă ale cărei dificultăţi financiare s-au translat din plin în joc. Cu Budescu supraponderal, cu Alibec – plictisit, cu Teixeira negăsindu-şi locul, cu un Şumudică neinspirat, modulul “3-4-3” ales îmbrăcând strâmb campioana, Astra a fost o echipă de pluton, cu un joc bătrânesc, lipsit de viteză şi fantezie. Astfel, defensiva Iaşului, chiar dacă a conţinut un jucător rudimentar, ca Saric (apropo, şefii CSM spun că lui Llullaku i s-a dat drumul la Mediaş pentru că nu a corespuns jumătate de an, în timp ce Saric, modest şi în sezonul trecut, ca să nu ne referim la Piccioni, a fost păstrat în lot) a rezistat fără probleme.
În ciuda faptului că a fost evident că ieşirile ofensive ale Iaşului ţineau jocul echilibrat, oaspeţii au făcut pasul înapoi la pauză, permiţând Astrei să atace în permanenţă. Jocul “mic” al oaspeţilor a fost taxat, cifrele incredibile ale actului secund (57-43% posesie, 3-0 la şuturi pe poartă, 1-0 la cornere şi 6-1 la şuturi în afara porţii), în care Iaşul a şters zerourile ofensive totale abia în minutul 83, când Frăsinescu a trimis peste poartă, traducându-se pe tabela de marcaj prin 1-0.
Pentru CSM urmează meciul de vineri, cu ACS Poli Timişoara, “cenuşăreasa” campionatului, o echipă care trebuie musai învinsă pentru ca pauza competiţională care urmează să prindă Iaşul ceva mai liniştit. Pentru aceasta, CSM nu trebuie să se culce pe o ureche şi să conştientizeze că jocul de la Giurgiu a fost departe de a fi reuşit, chiar dacă atât preşedintele Prunea cât şi antrenorul Napoli au susţinut altceva la final. Când nu ai un şut pe poartă sau vreun corner timp de 90 de minute, când faci pasul înapoi şi laşi un adversar neconcentrat, în derivă, să te bată, ar trebui să fii nemulţumit, nicidecum satisfăcut! Asta în ciuda faptului că au existat câteva raze de soare, principalele pentru viitorul clubului reprezentându-le evoluţiile promiţătoare ale lui Târşa şi Boiciuc, doi puşti care dacă vor fi ordonaţi, cuminţi şi vor continua să crească pot deveni jucători importanţi ai echipei.
 
CSM-catalog 
Caparco (6) – sigur când a avut de lucru.
Bosoi (5,5) – a demonstrat că merită mai multă încredere.
Saric (4) – rudimentar.
Frăsinescu (4) – evoluţie bună, a fost eliminat pe final.
Sato (5) – a compensat unele stângăcii în execuţii cu o determinare peste medie.
Ciucur (3,5) – ceva mai activ pe fază ofensivă faţă de alte partide, a comis faultul care a decis soarta partidei.
Mitic (6) – joc foarte bun tactic.
Târşa (5,5) – dedicat, imperfecţiuni generate de lipsa de experienţă.
Bădic (5) – decent.
Piccioni (4,5) – şuturi aiurea, demarcări ciudate, centrări bune din lovituri libere.
Boiciuc (5,5) – devotat, destule realizări.
Martin şi Ştefănescu au intrat în minutul 82.
 
 

Comentarii