De Business

Punem punctul pe știi

Grojdea se înscrie la concursul pentru postul de director la AJPIS Iaşi

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Grojdea se înscrie la concursul pentru postul de director la AJPIS Iaşi

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din Iaşi îşi caută director executiv. Postul pe perioadă nedeterminată a fost scos la concurs pe 12 iulie de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru mai mult de jumătate din judeţele ţării, mai exact pentru 26 de judeţe, printre care şi judeţul Iaşi. 

Actualul director interimar, Costel Grojdea a avut ocazia şi anul trecut să se înscrie la concurs, însă nu a făcut-o. Anul acesta s-a decis însă. „În principiu, da, particip la concurs. Mi-am pregătit deja dosarul şi luni mă duc la Bucuresti să îl depun. Nu ştiu dacă s-au mai depus dosare, e posibil să mai fie cineva, dar cu exactitate aflăm după perioada de înscrieri”, a precizat Costel Grojdea, directorul interimar la AJPIS Iaşi. Întrebat dacă fostul director Andrei  Buiceag şi-a depus şi el dosarul, Grojdea a răspuns că nu are cum, deoarece este incompatibil cu funcţia publică, fiind trimis în judecată. Andrei Buiceag a lucrat la AJPIS Iaşi timp de 7 ani, iar în urma unui raport de activitate a acestuia pe anul 2015, a fost dat afară deoarece rezultatul a fost de „nesatisfăcător”. La acel moment, Buiceag ocupa funcţia de director cu atribuţii de şef de serviciu întrucât era urmărit penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Concret, anul trecut, directorul a avut sarcina de a coordona activitatea de constituire a debitelor rezultate în urma controalelor Camerei de Conturi Iaşi. Acesta a câştigat în primă instanţă procesul cu AJPIS, printr-o sentinţă pronunţată de magistraţi pe 6 februarie, prin care Tribunalul Iaşi a anulat decizia de eliberare din funcţie. El a câştigat şi drepturile salariale din urmă. „Selecţia dosarelor la concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi este în desfăşurare, urmând să facem public numărul de persoane înscrise în momentul aflării rezultatelor pe site-ul ANFP. Înscrierile au loc până pe 8 august”, a precizat Mihaela Vintilă, purtătorul de cuvânt al ANFP Bucureşti. Concursul de anul acesta se va desfăşura la sediul ANFP pe 21 august, începând cu ora 10.   

 

 

Comentarii