La trei minute de victorie

sâmbătă, 12 decembrie 2015, 02:43
5 MIN
 La trei minute de victorie

 ASA Târgu Mureş – CSMS Iaşi 1-1 (0-1), în etapa a XXII-a a Ligii I de fotba. Ieşenii s-au dăruit admirabil şi au reuşit să facă uitată criza serioasă de efectiv. CSMS a dominat prima repriză, a condus la pauză, însă a făcut pasul înapoi prea devreme, iar gazdele au egalat în minutul 87

 
 
ASA: Stăncioiu – Velayos, Balaur, I. Gonzalez, Brandan – Jazvic, Gorobsov, Mureşan, Dedov (’46 – Romario Kortzorg) – R. Costa, Axente (’58 – Manolov). Antrenor: Cristiano . Bergodi.
CSMS: Grahovac – Voicu, Mitic, Creţu, Ţigănaşu – V. Gheorghe, Enescu – Böle (‘90^3 –  Bosoi), Onduku (’81 – Grigorie), Piccioni – Golubovic. Antrenor: Nicolo. Napoli.
Cartonaşe galbene: Brandan (’25), Kortzorg (’69), Jazvic (’80) – Ţigănaşu (’61).
Arbitri: Horaţiu Feşnic; Oct. Şovre, G. Bârjac.
 
0-1, min. 45: Gheorghe pasează excelent spre Böle, care scapă liber în dreapta, centrează în faţa porţii, iar Golubovic reia, cu o lovitură de cap, din plonjon, de la 6 metri;
1-1, min. 87: mureşenii au bătut repede un corner de pe dreapta, scurt, Gorobsov, lăsat liber, a centrat, Creţu a respins cu o lovitură de cap în zonă centrală, la 20 de metri, Balaur a şutat, mingea a lovit bara din dreapta lui Grahovac şi a intrat în poartă.
 
CSMS a fost aseară la trei minute de un rezultat mare şi de posibilitatea de a ajunge la acelaşi număr de puncte cu echipa clasată pe locul VI înaintea rundei a  XXII-a. Ieşenii au dominat primul act al disputei cu ASA, au condus la pauză, însă au fost egalaţi în minutul 87.
Printr-o dăruire admirabilă, oaspeţii au şters cu buretele problemele grave de lot (stoperii Frăsinescu, Mihalache şi Ciucă au lipsit, la fel ca Viveiros, Bădic şi Ganea), noutăţile la care a apelat Napoli (folosirea, în premieră în acest sezon, a lui Creţu şi Mitic ca fundaşi centrali, distribuirea lui V. Gheorghe într-un rol retras) nedând peste cap maşinăria care nu mai pierduse de şase etape.
Iaşul nu s-a mulţumit doar să se apere, oaspeţii având controlul unei prime reprize în care ASA a amintit că a fost la un şut de titlu, în sezonul trecut, doar între minutele 13 şi 15, când Brandan a centrat prin faţa porţii, iar Mureşan a trimis cu capul “peste” şi în minutul 36, când Creţu a blocat şutul lui Mureşan. În rest, CSMS a jucat sigur, exact, având multe replici ofensive: Golubovic a trimis cu capul peste poartă (’10) şi a şutat periculos, “peste”, de la 15 metri (’23), iar Piccioni (’38), scăpat singur în lateral stânga, a trimis prin faţa porţii, reluarea lui Böle, din unghi, nimerind plasa laterală. Realitatea din teren s-a translat pe tabelă în ultimul minut al reprizei întâi, când Golubovic a finalizat o construcţie frumoasă.
Iaşul a început să facă pasul înapoi după minutul 60, astfel că Grahovac, ezitant aseară, a început să aibă de lucru, chiar dacă ocaziile gazdelor nu au fost foarte clare. De altfel, singura oportunitate importantă a mureşenilor a apărut abia în minutul 72, când Branko a ieşit greşit, a căzut, iar Mureşan a trimis pe lângă poartă. Reduta moldovenilor, care au avut o singură replică, prin Onduku (’79), a căzut în minutul 87, atunci când Balaur a prins un şut imparabil, care a stabilit rezultatul final, pentru că încercarea lui Voicu (‘90^1) a fost parată de Stăncioiu. CSMS se întoarce astfel acasă cu un singur punct, însă continuă să aibă şanse la calificarea în play-off.
 
Cu Bölöni în tribună
 
^ Format ca fotbalist la Târgu Mureş, antrenorul Laszlo Bölöni, liber de contract acum, a fost prezent la meci. ^ Fanii gazdelor l-au contestat pe Bergodi şi i-au huiduit pe unii jucători. Tehnicianul a replicat, după egalare, prin câteva gesturi făcute spre tribună. ^ CSMS a fost încurajată de cinci fani. ^ Gazdele au solicitat mai multe penaltiuri, cea mai vehementă cerere fiind după faza din minutul 80, când Jazvic a plonjat şi s-a lovit de Ţigănaşu, arbitrul considerând simulare. ^ Voicu: “Am vrut să câştigăm, însă trebuie să ne mulţumim cu egalul. Cred că meritam mai mult, pentru că am jucat mai bine. Sunt mândru de colegii mei, pentru modul în care s-au dăruit. E greu să ajungem în play-off, însă vom lupta până la capăt. Acum, ne concentrăm pe meciul de Cupă, vrem să ajungem în semifinale”.^ Creţu: “Am pierdut nemeritat două puncte. Totuşi, trebuie să recunoaştem că, înainte de meci, am fi fost mulţumiţi cu un egal, ţinând cont de problemele mari de lot pe care le-am avut”. ^ Ieşenii vor reveni astăzi spre casă, urmând a începe pregătirea meciului de Cupă, contra CFR Cluj, care se va disputa miercuri ^ * Primul meci al etapeiConcordia Chiajna – ACS Poli Timişoara 2-2 (0-1). Răducanu (’55), Lazău (‘90^1) / Elek (’27), Luchin (’58).
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Cristiano Bergodi: “Am avut un meci foarte greu, aşa cum ne aşteptam, cu o echipă care nu te lasă să ai ocazii. Iaşul se apără foarte bine şi are jucători buni de contraatac, cu viteză, tehnică. Totuşi, chiar dacă nu am jucat grozav în prima repriză, am avut două ocazii. A doua am dominat-o, însă am avut ghinion până pe final, când am egalat. Continuăm lupta pentru play-off”.
Nicolo Napoli: “Am făcut un meci foarte bun, cred că meritam să câştigăm. Am condus, am avut şansa de a face 2-0 şi am fost egalaţi în minutul 87, după o fază înaintea căreia arbitrul trebuia să ne dea nouă mingea. Acum, e bun şi un punct. Orice punct contează. Dacă nu pentru play-off, pentru play-out”.
 
 
 
 

Comentarii