Legea anti-fumat a făcut 100 de victime la Iaşi. Majoritatea sunt taximetrişti

miercuri, 29 iunie 2016, 01:59
1 MIN
 Legea anti-fumat a făcut 100 de victime la Iaşi. Majoritatea sunt  taximetrişti

Poliţia Locală a municipiului Iaşi a sancţionat aproape 100 de fumători de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat. Amenzile au avut o valoare cuprinsă între 100 şi 500 lei. Actul normativ a intrat în vigoare la mijlocul lunii martie 2016, iar, până acum, au fost încheiate 90 de procese-verbale de contravenţie.  

 

„Dintre acestea, majoritatea sancţiunilor au fost aplicate persoanelor care au fost depistate în timp ce fumau în locurile special amenajate pentru copii, dar şi conducătorilor auto care fumau în interiorul autoturismelor cu care desfă­şurau activităţi de transport persoane în regim de taxi“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale.

Potrivit sursei citate, agenţii au avut în atenţie în special parcurile de joacă pentru copii, staţiile mij­loacelor de transport public în comun, spaţiile publice închise, precum şi alte locuri în care fumatul este interzis. „Recomandăm cetăţenilor ca, în situaţia în care constată că se fumează în locuri nepermise, să apeleze dispeceratul Poliţiei Locale la numerele de telefon 0232.232.093 şi 0232.232.099, pentru a fi dirijat un echipaj de poliţie locală şi dispunerea măsurilor legale“, se mai precizează în comunicatul instituţiei.

 

 

Comentarii