Multă vorbărie, nimic concret

joi, 15 iunie 2017, 01:43
5 MIN
 Multă vorbărie, nimic concret

 

Adrian Ambrosie şi Leonida Antohi au fost ieri alături de primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă în care nu s-a anunţat nimic important. Preşedintele în funcţie, Florin Prunea, devenit indezirabil la club, a convocat echipa la stadion sâmbătă!
 
 
La finalul conferinţei de presă organizată ieri de primarul Iaşului, Mihai Chirica, la Palatul Roznovanu, s-a discutat despre CSM Politehnica Iaşi. Din păcate, niciunul dintre subiectele esenţiale (cum va fi echilibrat financiar clubul, care are datorii de 9,3 milioane lei, de ce Fotbal Hebdo stabileşte strategia CSM dacă nu se implică financiar, când se va limpezi situaţia de la vârful clubului etc.) nu a fost lămurit, vorbitorii, Chirica, Adrian Ambrosie (membru în Comitetul Director al clubului) şi Leonida Antohi (preşedintele Comitetului Director) mizând pe cuvinte ori promisiuni pompoase ori fraze de culoare.
Primarul, care, deşi a spus că s-a informat pe tema fotbalului, a avut foarte multe erori (pe Ambrosie l-a prezentat drept preşedinte executiv ori patron al clubului, pe preşedintele FSI l-a botezat Eugen Popescu, în loc de Lucian Popescu, a încurcat numărul membrilor fondatori ai clubului, a confundat SC FC Politehnica Iaşi SA cu Iaşi Fotbal), a transmis felicitări echipei pentru rezultatul din anul trecut şi a spus că nu a participat la masa de final de sezon pentru că nu a fost invitat. Deşi a spus că rezultatele au fost bune, Chirica a anunţat apoi că “în 15 ani nu am văzut niciodată performanţă la Politehnica Iaşi, echipa nu a creat emoţii principalilor favoriţi” şi că nu acceptă să finanţeze o echipă care are ca obiectiv evitarea retrogradării. Edilul-şef a lansat o săgeată spre oraşul al cărui primar a fost Lia Olguţa Vasilescu, Craiova, actual ministru, care l-a taxat pe Chirica în ultima perioadă: “Dacă Craiova, un orăşel din sudul ţării, îşi permite să tragă la play-off,, capitala Moldovei, nu poate să îndrăznească să-şi mai aleagă ca obiectiv play-out sau evitarea retrogradării”.
Chirica, ce şi-a colorat discursul şi cu o frază despre Cristiano Ronaldo, s-a referit vag la finanţare, spunând că Primăria va ajuta echipa şi că săptămâna viitoare va purta discuţii cu CEO de la Blue Air pentru implicarea la echipă.
Ambrosie, care a fost lăudat de primar pentru profesionalism, a subliniat că prognozele pe care le-a făcut la înfiinţarea clubului (promovare şi, apoi, participare în cupele europene) s-au adeverit şi că echipa îşi va propune să câştige un trofeu. Actualul conducător de facto al clubului şi-a schimbat discursul, aşa cum a făcut-o şi pe alte teme (nivelul datoriilor, care s-a confirmat că sunt de 9,3 milioane lei şi nu de 13 milioane, cum a anunţat iniţial, salarizarea fotbaliştilor aduşi de Fotbal Hebdo, care vor fi plătiţi de club şi nu de partea moldoveano-rusă, cum a spus în urmă cu puţin timp) şi în privinţa transferurilor anunţate a fi deja făcute: “Jucătorii străini au semnat precontracte cu Fotbal Hebdo şi vor semna numai cu echipa noastră”.
Fostul atacant al FC Politehnica a făcut şi o paralelă forţată, spunând că Fotbal Hebdo va încerca să facă la Iaşi ceea ce a făcut la Şahtar Doneţk, Zenit Sankt Petersburg şi Dinamo Kiev.
Antohi a precizat că se lucrează pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu preşedintele executiv, Florin Prunea şi cu antrenorul care a dus echipa la câştigarea play-out-ului, Eugen Neagoe. Acest lucru nu s-a concretizat nici ieri.
 
Prunea continuă ofensiva
 
M-a sunat domnul profesor Antohi, apoi am primit un telefon de la un reprezentant al ruşilor, care îmi spuseseră că vor veni să ne întâlnim. Nu s-a întâmplat acest lucru. Sâmbătă vin la treabă! Am contract până luna viitoare, echipa are antrenor până la sfârşitul lunii, abia aştept să mă revăd cu băieţii care au adus această frumoasă performanţă Iaşului” a spus Prunea, care a reacţionat după ce a urmărit pe net conferinţa de presă de la Palatul Roznovanu. “Adrian Ambrosie, acest nou Nostradamus, care în 2010 a prevestit unde va ajunge clubul, continuă să ducă lumea în eroare. Nu el a salvat fotbalul ieşean în 2010 ci Gheorghe Nichita! Asta o ştie toată lumea! Iar «Nostradamus» a uitat să precizeze că performanţele pe care le-a prezis, promovarea şi calificarea în cupele europene, au fost obţinute cu Florin Prunea preşedinte, iar el, în trei ani de zile nu a fost la niciun meci, nici acasă, nici în deplasare. Cum poate să facă o strategie a unui club un om care nu a văzut meciurile echipei?”. Prunea l-a înţepat şi pe Chirica: “Nu l-am invitat la masă pentru că s-au opus jucătorii. Erau foarte supăraţi că plecau în vacanţe cu buzunarele goale şi ştiau cine e de vină…”. 
 
 
 
 
Noi promisiuni de la FSI
Preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean, Lucian Popescu, a anunţat că echipa de fotbal CSM Poli va primi în scurt timp 2,2 milioane lei: “Până acum, CSM Poli a încasat de la Fundaţie 2,3 milioane lei. Până la sfârşitul săptămânii va mai primi 2,2 milioane lei, bani cu care se vor achita salariile pe lunile aprilie şi martie şi câteva datorii urgente. Până la sfârşitul anului, conform alocaţiilor iniţiale, CSM Poli mai are dreptul să încaseze circa 1 milion de lei de la Fundaţie”. Reamintim, jucătorii ieşeni au dreptul de a-şi depune memorii pentru a deveni liberi de contract dacă până astăzi nu vor încasa măcar salariile pe luna aprilie.
 
 
 

    

Comentarii