Multe nereguli găsite în pieţe, în aceste zile

sâmbătă, 30 aprilie 2016, 01:55
2 MIN
 Multe nereguli găsite în pieţe, în aceste zile

Sărbătorile de Paşti au prins pieţele nepregătite. Prefectul Marian Grigoraş a dispus efecutarea unor controale la pieţele agroalimentare din judeţ, fiind efectuate 16 inspecţii, mai ales la pieţele din mediul urban.

Controalele au fost efectuate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean. În cazul unui număr de şase pieţe din Iaşi şi Paşcani nu a putut fi prezentată dovada privind efectuarea acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Piaţa agroalimentară Târgu Frumos nu este autorizată sanitar-veterinar. S-au constatat şi neafişarea regulamentului de funcţionare a pieţei, probleme de funcţionare a cântarului de control, ca şi lipsa cântarului de control din cadrul pieţei. În urma controalelor au fost aplicate avertismente şi patru amenzi în valoare totală de 13.000 lei, fiind dispuse şi măsuri de intrare în legalitate.

“Am solicitat instituţiilor de control aplicarea cu rigurozitate a dispoziţiilor legale, pentru a preîntâmpina orice probleme care să afecteze populaţia. Din punctul meu de vedere, sancţiunile trebuiau să fie mai dure, având în vedere că discutăm de societăţi care administrează pieţele sau de primării, care nu au nicio scuză pentru deficienţele constatate. Pe perioada sărbătorilor va fi asigurată permanenţa atât la nivelul Instituţiei Prefectului, cât şi la nivelul instituţiilor de control, în ceea ce priveşte verificarea zonelor de risc pentru populaţie”, a declarat prefectul. 

 

Comentarii