Nobel pentru literatura. Un japonez si un kenian sunt favoriti

joi, 09 octombrie 2014, 07:45
1 MIN
 Nobel pentru literatura. Un japonez si un kenian sunt favoriti

Svetlana Alexievitch din Belarus, Ngugi wa Thiongo din Kenya si japonezul Haruki Murakami sunt favoritii cercurilor literare si a site-urilor de specialitate de la Paris pentru pentru Premiul Nobel pentru literatura, acordat joi. Anuntul castigatorului este asteptat la ora 11.00 GMT.

Este greu de anticipat cine ii va suceda canadiencei Alice Munro. Dupa saptamani de speculatii, "dintr-o data, unele nume sunt mai vehiculate decat altele. In acest an, Ngugi wa Thiong’o este unul dintre ele", spune la televiziunea publica SVT Jessika Gedin, prezentator al cunoscutului programul cultural Babel.

Domnul Murakami "este preferat de multi cititori si jurnalisti, dar lucrarile sale nu au profunzimea, care ar face din el un castigator al premiului Nobel", crede Elise Karlsson, critic la Svenska Dagbladet.

Potrivit casei Ladebrokes, pe primul loc in randul favoritilor din acest an se afla la egalitate scriitorul japonez Haruki Murakami.

Scriitorul roman Mircea Cartarescu are o cota de 26 la 1, la egalitate cu scriitorii Milan Kundera, Thomas Pynchon si Cees Nooteboom (Olanda) si poetul american Bob Dylan. Scriitorul roman a primit cote similare si din partea altor case de pariuri cunoscute, precum Nicerodds, Paf si Unibet.

hotnews.ro
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii