O mare personalitate a Poloniei, aniversată la Iaşi

joi, 02 noiembrie 2017, 20:58
1 MIN
 O mare personalitate a Poloniei, aniversată la Iaşi

„Józef Pilsudski – om de stat al Poloniei şi al Europei“ va fi sărbătorit, prin intermediul unei expoziţii şi al unei conferinţe, la Muzeul Unirii din Iaşi, evenimentele fiind programat pe data de 3 noiembrie, de la ora 10.30, respectiv de la 11.30. 

Mareşalul Józef Pilsudski  este considerată cea mai cunoscută personalitate din istoria Poloniei secolului al XX-lea, acesta fiind cel care, în anul 1918, a avut un rol decisiv în cucerirea independenţei Poloniei, după 123 de ani în care teritoriile poloneze au fost acaparate şi împărţite între Rusia, Prusia şi Austria. Eveniementul este organizat de către Institutul Polonez din Bucureşti, Ambasada Republicii Polone în România şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi – Muzeul Unirii din Iaşi.

Mareşalul Józef Pilsudski a creat bazele democratice pentru funcţionarea statului polonez renăscut, recunoscând femeilor dreptul la vot, a înfiinţat armata şi a condus forţele polone în şase războaie de frontieră. Institutul Polonez din Bucureşti, împreună cu partenerii săi, a pregătit o serie de manifestări dedicate cunoscutului om de stat polonez, de la naşterea căruia se vor împlini 150 de ani pe 5 decembrie. La eveniment vor participa reputaţi istorici din Polonia şi România, conferinţa fiind precedată de vernisajul expoziţiei cu acelaşi titlu, la care vor fi prezenţi Ambasadorul Republicii Polone, domnul Marcin Wilczek, şi directorul Institutului Polonez din Bucureşti, Agnieszka Skieterska. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Unirii din Iaşi până pe 27 noiembrie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii