De Business

Punem punctul pe știi

O societate cu acţionari bulgari vrea să cumpere terenul unei firme ieşene aflată în insolvenţă

joi, 03 noiembrie 2016, 02:50
2 MIN
 O societate cu acţionari bulgari vrea să cumpere terenul unei firme ieşene aflată în insolvenţă

Pentru un teren de 6.885 mp situat pe bulevardul Chimiei societatea Recycle International oferă 1,45 milioane lei.

O societate ilfoveană din domeniul colectării deşeurilor vrea să îşi extindă afacerile de la Iaşi pe scheletul businessului construit de Constantin Comănescu, cel mai cunoscut om de afaceri pe acest profil. Creditorii firmei Nefero  Com SRL se vor întâlni pe 7 noiembrie pentru a discuta despre oferta depusă de firma Recycle International pentru preluarea unui teren de pe bulevardul Chimiei, nr. 14, pe care se află mai multe construcţii. La aceeaşi adresă figurează inclusiv cele mai mari firme ale lui Comănescu, Com Beton şi Remat, dar şi alte companii mai mici. Potrivit ofertei, firma Recycle International doreşte să achiziţioneze terenul intravilan de 6.885 mp, pe care se află construite o clădire de birouri, o cabină şi un cântar basculă şi un depozit. Pentru această proprietate imobiliară, firma ilfoveană este dispusă să plătească 1,45 milioane lei, dar impunând trei condiţii: să achite 30% din preţ cu titlul de avans, restul sumei să îl achite în şase rate lunare egale şi îşi asumă plata unei chirii lunare pe timpul celor şase luni de rambursare a diferenţei de plată.

Dacă oferta va fi aprobată de creditori, lichidatorul firmei va organiza o licitaţie de supraofertare la care se pot primi oferte mai mari pentru achiziţie, pasul de supraofertare fiind de 43.500 lei fără TVA. Imobilul se află în garanţia creditorului Banca Transilvania, astfel că în cazul unei vânzări, suma rămasă după plata taxelor, onorariilor şi cheltuielilor de procedură va ajunge în contul acestui creditor. Compania Recycle International este o societate deţinută de cinci afacerişti bulgari şi are deja deschise două puncte de lucru în Iaşi, la fosta fabrică Tomiris şi pe strada Sărărie.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, firma cu sediul central în judeţul Ilfov a avut anul trecut o cifră de afaceri de 33,4 milioane lei şi un profit brut de 2,25 milioane lei, cu 136 de salariaţi. Potrivit propriului site, societatea colectează, procesează şi valorifică anual peste 35.000 de tone de deşeuri nepericuloase. „Pe lângă sediul central din Bragadiru, avem puncte de lucru în ţară la Iaşi şi la Cluj prin care acoperim estul şi vestul României. Pentru celelalte zone avem colaboratori de încredere prin care acoperim întreaga ţară”, conform descrierii de pe site.  

 

 

Comentarii