Papa Francisc: Teoria evolutiei si cea a Big Bang-ului sunt corecte/ Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta magica

marți, 28 octombrie 2014, 17:43
1 MIN
 Papa Francisc: Teoria evolutiei si cea a Big Bang-ului sunt corecte/ Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta magica

Teoria evolutiei si cea a Big Bang-ului sunt reale si Dumnezeu nu este "un magician cu o bagheta magica", a precizat Papa Francisc. Vorbind la Academia Pontificala de Stiinta, Papa a facut comentarii despre care expertii au apreciat ca ar putea incheia "pseudo teoriile" creationismului si ale designului inteligent, noteaza The Independent.

Papa Francisc a explicat ca niciuna dintre cele doua teorii stiintifice nu sunt incompatibile cu existenta unui creator, specificand ca acestea "necesita" existenta lui.

"Atunci cand citim despre creatie in Geneza exista riscul sa ne imaginam ca Dumnezeu era un magician, cu o bagheta magica, capabil sa faca orice. Nu este asa", a adaugat Papa.

"El a creat fiintele umane si le-a lasat sa se dezvolte potrivit legilor interne pe care le-a oferit fiecaruia, astfel incat sa poata ajunge la implinire".

"Big Bang-ul, pe care il consideram ca originea lumii, nu contrazice interventia creatorului divin, ci mai degraba are nevoie de aceasta.

"Evolutia in natura nu este incompatibila cu notiunea de creatie deoarece evolutia necesita crearea fiintelor care evolueaza", a mai spus Papa. (Hotnews.ro)

Comentarii