Parada a „costumelor europene” la liceul Miron Costin (FOTO)

vineri, 10 mai 2013, 14:01
2 MIN

Ieri, de Ziua Europei, profesorii de limbi străine de la Liceul teoretic „Miron Costin” din Iaşi, alături de colegi de alte specialităţi şi un număr mare de elevi de la cele trei cicluri de învăţământ (primar, gimnazial şi liceal) au fost implicaţi într-o activitate care a oferit tuturor contextul propice de a reflecta pe marginea realizărilor Uniunii Europene, de a se familiariza cu abordările europene ale problemelor educaţionale, economice, culturale, administrative şi politice.

Pentru a  marca Anul European al Cetățeanului, s-a inaugurat la biblioteca școlii un Punct de informare european, care va oferi atât elevilor cât şi cadrelor didactice şansa de a afla lucruri noi cu privire la modul de funcţionare a instituţiilor europene şi alte aspecte care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).

Atracția tuturor a fost parada de costume, care s-a finalizat cu premierea „celui mai frumos costum european” votat de către spectatori. În prealabil, elevii au selectat în mod liber personajele pe care le-au considerat reprezentative pentru popoarele Europei, iar apoi le-au dat viață, realizând și purtînd costume sugestive.

Fiecare costum a fost o ilustrare vestimentară a specificului diverselor națiuni europene. Pe lângă costume tradiționale din România, Austria sau Olanda, elevii au jucat rolul unor  personaje precum o dansatoare de flamenco, un toreador, o zeiță elină, un gentleman si o lady, un chef din Hexagon, un chocolatier belgian, etc.

Cu aceeaşi ocazie, a avut loc şi vernisajul unei expoziţii de fotografie intitulată Lumini și umbre, a elevilor Tatiana Constantinescu, clasa a XI-a C şi Eduard Şchiopu, clasa a XII-a A, câştigători ai Competiţiei Nikon LicArt şi ai Concursului interjudetean Jeu par le français, secţiunea Imagine comentată.

Comentarii