Piata europeana a muncii: Germania si Marea Britanie – cele mai mari rate ale joburilor vacante

miercuri, 18 iunie 2014, 08:06
1 MIN
 Piata europeana a muncii: Germania si Marea Britanie – cele mai mari rate ale joburilor vacante

Germania si Marea Britanie au cele mai ridicate rate ale locurilor de munca vacante din Uniunea Europeana, in timp ce Romania se remarca printr-o scumpire accelerata a fortei de munca in primul trimestru al anului 2014, potrivit datelor privind piata muncii emise marti de Eurostat.

Ponderea posturilor libere in totalul locurilor de munca a fost de 2,9% in Germania, in primele 3 luni ale anului 2014, aceasta tara fiind pe primul loc in privinta ratei joburilor vacante, in Uniunea Europeana. Statistica foloseste date neajustate sezonier.

Pe locul al doilea s-a situat Marea Britanie, cu o rata a locurilor de munca vacante de 2,1%, in pofida isteriei de anul trecut din presa si de pe scena politica britanica privind un eventual aflux de romani si bulgari care sa invadeze piata muncii si sistemul de asistenta sociala din regat.

Pe locul al treilea s-a situat Belgia, cu o rata a joburilor vacante de 2%.
Romania a avut in primul triestru al anului 2014 o rata a locurilor de munca vacante de 0,9%, sub media UE de 1,6%. Principala destinatie pentru forta de munca romaneasca, Spania a avut o rata a joburilor vacante de 0,6%.

Rata locurilor de munca vacante reprezinta raportul dintre numarul locurilor de munca vacante si numarul total al locurilor de munca (ocupate si vacante). Intre locurile de munca vacante nu intra posturile blocate sau destinate numai promovarii in interiorul aceleiasi intreprinderi sau institutii. De asemenea, din acest calcul sunt scoase si posturile ocupate din cadrul fortelor armate si institutiilor asimilate.

O analiză completă pe hotnews.ro
 

Comentarii