Primul amical din era Daum

marți, 15 noiembrie 2016, 02:43
2 MIN
 Primul amical din era Daum

  Astăzi, de la ora 18:00, la Groznîi are loc partida amicală de fotbal  Rusia – România, care va fi transmisă de Dolce Sport

 
Pare foarte curios, dar amicalul acesta care se dispută la Groznîi este singurul meci test pentru reprezentativa României, din mandatul atât de controversat al lui Christoph Daum. Se ştie foarte bine că tehnicianul german a intrat direct în pâine, în partidele oficiale din preliminariile Mondialului rusesc, rezultatele fiind o victorie (5-0 la Erevan cu Armenia), două remize (1-1 la Cluj cu Muntenegru şi 0-0 la Astana cu Kazahstan) şi o înfrângere (0-3 la Bucureşti cu Polonia).
Pentru această partidă de la Groznîi, selecţionerul a renunţat, sau a fost nevoit să renunţe la zece fotbaliştii, la unii din obligaţie (Moţi şi Keşeru, Stanciu şi Chipciu), ceilalţi fiind portarul Tărătuşanu, Chiricheş (care a devenit din nou tată), Hoban, Maxim, Benzar şi Ivan (ultimii trei fiind  accidentaţi). Este posibil ca pe parcursul acestei întâlniri să debuteze în tricoul tricolori Nedelcu, Ţîru sau chiar portarul Cojocaru de la Crotone.
România a întâlnit o singură dată Rusia (dacă o disociem de fosta Uniune Sovietică), la 26 martie 2008 la Bucureşti pe stadionul Steaua, şi tricolorii conduşi de Victor Piţurcă şi calificaţi la Euro 2008 au învins “sbornaia” lui Guus Hiddink cu 3-0, prin golurile marcate de Marica (’45), Daniel Niculae (’60) şi Marius Niculae (’75). Din lotul tricolorilor de atunci nu se mai află niciun jucător în actuala echipă a lui Daum, iar din lotul Rusiei, mai sunt acum portarul Igor Akinfeev (ŢSKA) şi atacantul Iuri Jirkov (Zenit). De remarcat faptul că Rusia nu are nicin jucător din afara campionatului intern, dar asta n-ar trebui să ne mire, întrucât şi la Euro 2016, ruşii n-au avut decât un singur straniero, Neustadter de la Schalke.Nu vor lipsi jucători de mare valoare din echipele ruseşti: Şişkin, Samedov (Lokomotiv), Gluşakov, Kombarov (Spartak), Kokorin (Zenit), dar şi câţiva tineri pe care antrenorul Stanislav Cercesov (care l-a înlocuit după Euro pe Leonid Sluţki) vrea să-i testeze.
Partida se dispută pe stadionul “Ahmat Arena” din Groznîi, capitala republicii autonome Cecenia, ales de oficialii români pentru clima blândă în opoziţie cu Soci şi Kazan.
 
 
Echipele probabile
Rusia: Akinfeev – Vasin, Semenov, Novoselţev, Şişkin –Golovin, Kombarov – Kokorin, Gluşakov, Samedov – Poloz.
România: Pantilimon – Săpunaru, Ţîru, Grigore, Latovlevici – Nedelcu, Marin – Popa, Bicfalvi, Stancu – Andone.
Arbitru: Aliaksei Kulbakov (Belarus)
 
 
 

Comentarii