Şase, vine Ionuţ Popa !

joi, 30 martie 2017, 01:43
4 MIN
 Şase, vine  Ionuţ Popa !

 Unul dintre cei mai iubiţi antrenori din istoria Iaşului va fi prezent sâmbătă în Copou, la comanda ACS Poli Timişoara

 
 
CSM Politehnica Iaşi pregăteşte în aceste zile partida cu ACS Poli Timişoara, din etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Formaţia bănăţeană este antrenată de Ionuţ Popa, , foarte probabil, cel mai iubit antrenor care a lucrat în Copou după 1989. Ataşamentul suporterilor ieşeni faţă de tehnician a fost probat şi în acest sezon. Deşi “Popică” a condus-o pe ACS Poli spre victorie în Copou, în disputa cu CSM din sezonul regulat (1-0 pe 30 septembrie 2016, duel în urma căruia antrenorul Nicolo Napoli a fost demis de preşedintele clubului ieşean, Florin Prunea), cel care a fost asemănat cu Alexandru Ioan Cuza ori Ştefan cel Mare în mandatul său moldav a fost aclamat la scenă deschisă de fanii gazdelor la finalul partidei.
Antrenor al Politehnicii Iaşi în perioada 2004-2009, când a reuşit câteva salvări spectaculoase de la retrogradarea din Liga I, având mandate şi la CSM Politehnica, în 2010 şi în 2011-2012, când a obţinut promovarea în elită, Popa are, mereu, sentimente speciale când revine pe “Emil Alexandrescu”. “Eu nu vin sâmbătă la Iaşi, eu vin acasă! Oraşul, oamenii de acolo mi-au rămas la suflet. Şi cred că şi eu lor, dacă nu glumesc când îmi scandează numele şi atunci când vin în Copou ca antrenor al oaspeţilor. Nicăieri nu am fost tratat ca la Iaşi, de aceea eu zic simplu: sâmbătă voi fi un om între oameni. Asta contează mai mult decât un simplu meci de fotbal, care, e adevărat, stârneşte pasiuni, însă e un simplu joc, în care, indiferent dacă pierzi sau câştigi, nu trebuie să-ţi pierzi sentimentele umane” a spus tehnicianul.
Misiunea Iaşului de a obţine primele puncte din acest sezon în duelurile cu ACS Poli (în returul sezonului regulat, pe 20 februarie 2017, timişorenii s-au impus pe teren propriu cu 2-1) va fi îngreunată de faptul că doi dintre jucătorii de bază ai “violeţilor”, mijlocaşul Cătălin Doman şi atacantul Pedro Henrique şi-au revenit după accidentările avute, fiind apţi de joc. În plus, moralul unei trupe care a intrat, practic, condamnată la retrogradare în campionat (a plecat la drum cu o penalizare de 14 puncte, fără o pregătire de vară, cu un lot format din jucători refuzaţi de alte echipe sau aduşi din eşaloanele inferioare, cu grave probleme financiare) este excelent după ce ACS a ieşit din zona locurilor retrogradante şi, pe lângă calificarea în finala Cupei Ligii, a obţinut în această săptămână o altă performanţă de excepţie, accederea în semifinalele Cupei României.
Gazdele vor avea însă un atu important, prospeţimea fizică, bănăţenii jucând 120 de minute, multe dintre acestea în inferioritate numerică, în disputa contra clujenilor. 
 
 
“Nu prea mă bucur, eu vreau să bat la Iaşi”!
Echipa Poli Timişoara s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, în urma loviturilor de departajare formaţia CFR Cluj, deţinătoarea trofeului.Timişorenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 49, când a fost eliminat fundaşul Alin Şeroni, după un fault asupra lui Rus. La finalul celor 90 de minute şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost 0-0. La loviturile de la 11 metri pentru Poli Timişoara au transformat Drăghici, Fucek, Soljic, Bărbuţ, Scutaru, Neagu şi a ratat Străuţ.Pentru CFR au marcat Nascimento, Tiago Lopes, Gomelt, Omrani, Bud şi au ratat Larie şi Deac. Surprinzător, Larie a încercat să-l surprindă pe portarul clujean cu o “scăriţă”, dar Mincă nu s-a lăsat păcălit. "Nu prea mă bucur că am ajuns în semifinale, eu am nevoie ca la Iaşi, Chiajna şi Târgu Jiu să scot puncte. CFR-ul nu ne-a bătut anul ăsta, mereu i-am condus, sunt mai buni decât noi, noi am jucat cu inima, sufletul şi uneori cu capul. Am jucat 74 de minute în inferioritate, înseamnă enorm, este meritul lor, au luptat eroic", a declarat antrenorul Ionuţ Popa la Digisport.
Ultima oră: FC Voluntari s-a calificat şi ea în semifinale, învingând în deplasare cu 2-1 (1-1) echipa CS Mioveni din Liga a II-a. Au marcat Cernat (’13) şi Deac (‘90^1), respectiv, Neagoe (’25). În ultimele secunde, jucătorul Novac (Voluntari) a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.
 
 
 
 
 

Comentarii