N

Se joacă fotbal şi la noi

N

vineri, 28 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Se joacă fotbal şi la noi

\N

Steaua a învins pe Dinamo cu 5-2 (4-1), după un meci superb din prima manşă a semifinalelor Cupei României şi se află cu un picior în finală

 
Câtă diferenţă între prima semifinală (Petrolul – Astra 0-0) şi derbiul Steaua – Dinamo, între zăvoarele lui Răzvan Lucescu &Florin Marin, şi spectacolul oferit aseară de principalele echipe ale Capitalei!. Steaua a jucat ofensiv, Dinamo nu s-a lăsat mai prejos, iar diferenţa înscrisă pe tabela de marcaj a fost făcută de deficitul de experienţă al defensivei dinamoviste  şi viteza de joc a Stelei. “Gazdele” de pe Arena Naţională au început festivalul cu fundaşii de margine. Latovlevici a trimis un şut cu efect în stilul său binecunoscut, din lateral stânga, Bălgrădean a intuit direcţia, dar efectul l-a păcălit: 1-0, min. 22. După egalarea dinamovistă (’32), creată de puştii Lazăr (pasator) şi Rotariu (marcator), a venit rândul fundaşului dreapta, Varela, să-l execute pe Bălgrădean dintr-un demivoleu de excepţie (’39). Până la pauză, şase minute şi două goluri. O acţiune personală Chipciu, finalizată cu un şut din afara careului (’43) şi un contraatac în haită al steliştilor, cu fundaşii dinamovişti în fotolii (‘45^1) – Adi Popa a scăpat singur, Bălgrădean a ieşit să-l blocheze, dar Tănase a primit balonul şi portarul dinamovist n-a mai avut ce face – toate acestea au dus scorul la pauză la un neverosimil 4-1.
Şi pentru că sarcina golului este a atacanţilor, antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi-a introdus în partea a doua rezervele de lux: Keşeru şi Piovaccari. Însă Dinamo a vrut să arate că, dacă prezentul nu i-i mare, are viitor. Lazăr a făcut un diletant din Szukala la marginea careului şi a înscris şi el un eurogol, “cu bara”. (4-2, min. 53). Scorul devenea periculos pentru Steaua, pentru că mai există şi un retur în care Dinamo este gazdă, aşa că raidurile (aproape)campionilor s-au mai rărit, deşi Keşeru şi Sânmărtean l-au pus la câteva cazne pe cel mai alintat “câine” de pe teren, “Pufi” Bălgrădean. Totuşi, tabela s-a mai modificat odată în favoarea Stelei în min. 76, când Piovaccari s-a transformat în mijlocaş de creaţie, iar Keşeru a finalizat. Scorul final a fost 5-2 pentru Steaua, iar returul de peste trei săptămâni (17 aprilie) dă minuscule şanse dinamoviştilor într-o întoarcere a rezultatului. Bineînţeles, partida nu a fost lipsită de incidente. Ovidiu Haţegan a fost nevoit să întârzie partida cu câteva minute, din cauza torţelor trimise în teren de fanii ambelor echipe.

Comentarii