Se va negocia un credit uriaş pentru drumurile din judeţ. Ședința CJ va avea loc vineri

marți, 21 februarie 2017, 02:57
2 MIN
 Se va negocia un credit uriaş pentru drumurile din judeţ. Ședința CJ va avea loc vineri

Întâlnirea consilierilor trebuia să aibă loc mâine, dar s-a decis amânarea pentru vineri.

Abia anunţată, şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean a fost amânată. Întâlnirea consilierilor judeţeni ar fi trebuit să aibă loc mâine, dar a fost mutată pentru ziua de vineri.

„Or­dinea de zi a trebuit completată cu unele proiecte noi, apărute în ulti­mele zile. S-a preferat să se amâne şedinţa, astfel încât consilierii să aibă timp să le studieze. Altfel, ar fi însemnat ca unele proiecte să fie amânate timp de o lună, până la următoarea şedinţă ordinară“, a explicat purtătorul de cuvânt al CJ, Vlad Ciobanu.

Din cele 56 de pro­iecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, în cazul a 26, citirea titlului ar putea dura mai mult decât dezbate­rile.

Proiectele vizează reactualizarea valorii studiilor de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai drumurilor judeţene incluse în Masterplanul judeţean de transport. Modificările făcute sunt minore, ele fiind impuse de reducerea cotei de TVA la 19%, în timp ce la data aprobării studiilor, taxa era de 24%. Pentru efectuarea lucrărilor de reabi­litare a drumurilor judeţene incluse în Masterplan, urmează să fie co­ntrac­tate credite externe.

Consilierii vor lua în discuţie mandatarea preşe­dintelui CJ, Maricel Popa, pentru a negocia cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie de Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie de Dezvoltare, dar şi alte organisme financiare, condiţiile creditării.

Dezbateri ar putea provoca la şe­dinţa de vineri proiectele de hotă­râre re­fe­ritoare la achitarea cotiza­ţiilor şi contribuţiilor CJ la 10 asociaţii şi orga­ni­za­ţii din care face parte. Sumele plătite a­nual, de peste 2 milioane de lei au fost contestate vehement de consilierul ju­de­ţean Mircea Manolache, care a cerut prezentarea unor rapoarte de activitate detaliate din care să poată fi dedusă ne­cesitatea participării CJ la fiecare organizaţie în parte.

Comentarii