Rezultate concrete sau doar un pospai electoral?

Şedinţă de guvern la Iaşi cu proiectul autostrăzii pe masă la începutul lunii mai

sâmbătă, 09 aprilie 2016, 01:58
2 MIN
 Şedinţă de guvern la Iaşi cu proiectul autostrăzii pe masă la începutul lunii mai

Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş va ajunge pe masa Guvernului. Prim-ministrul Dacian Cioloş va prezida la începutul lunii viitoare o şedinţă care se va desfăşura la Iaşi, fiind dedicată proiectelor de investiţii din zona Moldovei.

„Ca urmare a u­nei solicitări adresate prim-ministrului Dacian Cioloş şi semnată de un nu­măr de 78 de parlamentari repre­zentând cele 8 judeţe ale Moldovei, având ca subiect măsurile concrete privind demararea proiectului auto­străzii Iaşi – Târgu Mureş, precum şi situaţia finanţărilor bugetare pentru alte proiecte investiţionale ale Moldo­vei, s-a convenit ca răspunsul Gu­ver­nului şi dezbaterile pe această temă să aibă loc la Iaşi, în prima săptămână a lunii mai, în prezenţa prim-ministrului, a viceprim-miniştrilor şi miniş­trilor cu responsabilităţi în domeniu, precum şi a parlamentarilor semnatari“, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Senatului.

Un grup de 78 de senatori şi deputaţi din toate judeţele Moldovei şi toate partidele parlamentare au înaintat în urmă cu două săptămâni o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş, solicitând o întrevedere referitoare la realizarea autostrăzii. Problema legăturii rutiere între Moldova şi Transilvania a fost abordată şi de premier în cadrul discursului ţinut în faţa ieşenilor pe 24 ia­nuarie.

Comentarii