Şi-a pus un ciorap pe faţă, o armă în mână, a jefuit un amanet din Centru şi dus a fost (VIDEO)

joi, 19 decembrie 2013, 02:50
2 MIN

Atacul a avut loc în zona centrală, pe strada Armeană. Agresorul, un fost client, care a plecat cu bani şi bijuterii, nu era aseară prins.

Jaf în centrul Iaşului, la un amanet de pe strada Armea­nă nr.13, lângă Hala Centrală. Un individ înarmat cu un pistol airsoft şi un ciorap pe faţă s-a năpustit în amanetul Cip Zet, unde se aflau o vânzătoare şi un bijutier, i-a ame­ninţat cu arma cu care a tras un foc, după care le-a spus că îi omoară dacă nu le dă toţi banii din casă şi bijuteriile. Faptul s-a petrecut ieri la amiază. Şocaţi, bijutierul şi vân­zătoarea au deschis sertarul în care ţineau banii şi au luat de acolo 2.100 de lei pe care i-a luat atacatorul. Apoi, acesta a mai luat nişte bijuterii şi a ieşit în fugă din amanet, dispărând printre blocuri. În urma lui, vânzătoarea a apăsat pe butonul de panică, iar bijutierul a ieşit în stradă şi a în­ceput să strige după ajutor. În câteva minute, angajaţii firmei de pază au intervenit la faţa locului, dar nu l-au mai găsit pe atacator.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către angajaţii unei firme de pază despre faptul că un bărbat a intrat într-o societate comercială unde sub ameninţarea cu acte de violenţă a reuşit să sustragă o sumă de bani şi bijuterii. În acest caz, se fac cercetări pentru identificarea şi prinderea suspectului“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Şefii Poliţiei Municipiului Iaşi au precizat aseară că prejudiciul în cazul acestui jaf nu este mare. „Prejudiciul nu este mare, o sumă de bani şi câ­te­va bijuterii. La nivelul Poliţiei s-a alcătuit o echipă de ofiţeri care anchetează cazul. De asemenea, vânză­toarea şi bijutierul sunt la audieri“, a spus comisarul şef Adrian Stoian, adjunctul Poliţiei Municipiului Iaşi. Criminaliştii au găsit ieri în interiorul amanetului o bilă provenită de la pistolul bărbatului şi au prelevat amprente de la uşa de la in­trare. De asemenea, imaginile de pe camerele de suprave­ghere care au înregistrat atacul au fost luate de poliţişti pentru identifi­carea bărbatului. Aseară, zona Târgu Cucului a fost împân­zită cu poliţişti în civil şi în uniformă, pentru prinderea agresorului.

Comentarii