Soţia medicului ucis de o infecție la Spiridon: Vor să mă scoată pe mine vinovată

sâmbătă, 05 decembrie 2015, 02:58
3 MIN
 Soţia medicului ucis de o infecție la Spiridon: Vor să mă scoată pe mine vinovată

Comisia de etică a Spitalului "Sfântul Spiridon" s-a întrunit ieri pentru a o audia pe Violeta Anagnoste. Soţul acesteia a murit luna trecută aici, în urma unei infecţii cu bacteria Clostridium difficile. Familia susţine că pacientul s-a infectat în spital, unde venise să se opereze de fractură de col femural 

Comisia de etică de la Spitalul „Sf. Spiridon” s-a întrunit ieri, pentru a doua oară, în vederea analizării cazului Constantin Anagnoste, medicul vasluian fost şef de secţie şi chiar fost şef de spital rural decedat pe 18 noiembrie în urma unui şoc septic, el fiind internat în spital pentru o fractură de col femural. În întrunirea de ieri, soţia pacientului decedat, Violeta Anagnoste, şi-a prezentat punctul său de vedere. În urma audierii, comisia va formula concluziile sale săptămâna viitoare. „Comisia de etică a avut ieri o a doua întrevedere. Rezultatul anchetei derulate de spital va fi comunicat săptămâna viitoare”, a declara Mihaela Prelipcean, director medical al Spitalului „Sf. Spiridon”, medic epidemiolog.

În sesizarea depusă de familie la Colegiul Medicilor şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi se subliniază că, odată internat în ATI, pacientul a fost diagnosticat cu Clostridium difficile, o bacterie, şi a făcut şoc septic. Deşi familia susţine că pacientul a luat bacteria din spital, conducerea unităţii medicale spune însă că decesul bolnavului nu ar avea nicio legătură cu o infecţie nosocomială, el fiind infectat anterior internării. „Spitalul nu are o problemă specială determinată de infecţia cu clostridium. În toate unităţile medicale există infecţii nosocomiale, nu doar în cazul Spitalului Sf. Spiridon. Oricine poate să aibă bacteria, iar atunci când facem un tratament cu antibiotice se dereglează ceva, apar scaune diareice, din întâmplare ne controlăm şi putem afla că avem şi noi. Cazul Anagnoste nu are nicio treabă cu infecţiile nosocomiale. Clinica de Ortopedie nu a avut înregistrat şi raportat niciun caz de infecţie cu clostridium în luna noiembrie”, a mai explicat directorul medical.

Soţia pacientului nu pare însă deloc mulţumită de modul în care a fost audiată ieri. "Am fost hărţuită la Comisia de etică a spitalului, doar-doar mă vor găsi pe mine vinovată… Voi vedea abia luni rezultatul marii investigaţii a Eticii de la Sfântul Spiridon, spitalul cu cel mai înalt grad de încredere… Dar oare câţi dintre noi ştim câţi de acolo mor cu zile? Soţul meu a fost abandonat, şi din acest motiv a păţit ce a păţit. Nu a fost deloc asistat de medicul său curant. Am adus o rudă de la ATI de la Oncologie, să fie mai aproape de patul său, dar ea a delegat în fiecare zi pe medicul de gardă de la ATI Spiridon. Aşa se face treaba, prin delegaţie, cu toate ca medicul curant nu era peste graniţă", ne-a transmis Violeta Anagnoste. "Am fost plăcut surprinsă să constat că doriţi să susţineţi demersul meu de a găsi un vinovat pentru moartea neaşteptată a soţului meu. Este extrem de multă superficialitate în activitatea multor oameni, dar când e vorba de sănătate şi de preţul vieţii, se cade mai mult respect şi bun-simţ în relaţia medic – pacient", a încheiat aceasta.

CITEȘTE ȘI:

Medic ucis de o bacterie din salon? Anchetă după moartea unui fost şef de spital

Caz îngrijorător la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Conducerea instituţiei anchetează, începând de ieri, moartea unui pacient care a decedat aici în urmă cu două săptămâni, fiind internat cu o fracură de col femural. Constantin Anagnoste, chirurg specializat în ortopedie care a asigurat conducerea secţiei de profil de la Spitalul Judeţean Vaslui, anterior fost şef al Spitalului Codăeşti, a decedat pe 18 noiembrie, la 13 zile de la internare.

 

Comentarii