Start ratat al handbaliştilor

luni, 20 februarie 2017, 02:43
2 MIN
 Start ratat al handbaliştilor

  

CSSM Bacău – Poli Iaşi 27-23 (15-11), în primul meci oficial al anului din Divizia A
 
 
 
Politehnica Iaşi a început cu stângul returul Seriei A a eşalonului secund de handbal masculin. Sâmbătă, în primul meci oficial al anului, formaţia ieşeană a cedat la Bacău, în faţa CSSM, cu 23-27.
Faptul că puştii băcăuani (antrenorul Gabriel Armanu a contat pe mulţi tineri, inclusiv şapte juniori!) vor pune probleme unei grupări alcătuită din mulţi handbalişti rutinaţi a fost anunţat încă din start, CSSM conducând în minutul 5 cu 6-1! Avansul de cinci goluri a fost prezent şi în minutul 19 (12-7), mărit în minutul 28 (15-9) şi redus la o diferenţă recuperabilă, de patru lungimi, la pauză.
Debutul actului secund a dat senzaţia că experienţa ieşenilor îşi va spune cuvântul, oaspeţii apropiindu-se la un gol (16-15) în minutul 36. CSSM a avut însă reacţie (20-16, în minutul 38) astfel că Poli a început iarăşi să alerge după egalare. Iluzia revenirii în meci a trupei pregătite de Cornel Bădulescu şi Florin Spiridon a apărut iarăşi, în minutul 50 (22-21). Finalul a aparţinut însă gazdelor, care s-au impus la patru goluri diferenţă, în ciuda prestaţiei foarte bune a portarului ieşean Pleşca.
Pentru Politehnica au marcat Pătru (8), Perovic (4), Chirilă (3), Sîncelean (3), Voinea (2), Budui (1), Dumitrache (1), Vancea (1). Stoica, Vulpe, Pralica şi C. Bibirig n-au găsit drumul spre gol.
Iaşul a pierdut astfel primul loc al clasamentului, pe care a urcat Farul Constanţa. Dobrogenii au o singură înfrângere în 11 meciuri, suferită în tur, acasă, contra CSSM Bacău, Poli are două insuccese (la Farul şi la Bacău), la fel ca băcăuanii, care au pierdut în tur, la Iaşi (22-30), şi la Constanţa, cu HC Dobrogea Sud II.

În etapa următoare, Politehnica are o misiune facilă, acasă, contra CSM Botoşani.  

Comentarii