Structurile speciale de intervenţie din Iaşi, pregătite de luptă (VIDEO&FOTO)

vineri, 03 octombrie 2014, 12:28
2 MIN

Astăzi se încheie la poligonul din Şorogari stagiul de pregătire al trupelor speciale de intervenţie din Iaşi din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei, Armatei şi de la Penitenciar.

Şefii unităţilor sunt prezenţi.

"La această activitate participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, alături de echipe (formate din câte 4 membri) ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi, Penitenciarului Iaşi şi Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iaşi.

Încă din prima zi, participanţii la acest stagiu de pregătire au exersat tehnicile şi tacticile de intervenţie în situaţii deosebite, care implică concentrare şi efort fizic intens şi au efectuat  exerciţii demonstrative de trageri cu pistoale Glock şi pistoale mitralieră AK 47.Stagiul urmăreşte implementarea şi standardizarea noilor tehnici de intervenţie, armonizarea modului de acţiune în situaţii care presupun tactici de intervenţie şi folosirea armelor de foc, precum şi perfecţionarea luptătorilor de la structurile pentru acţiuni speciale.

Astăzi, la finalul stagiului de pregătire profesională, fiecare luptător va trebui s ă execute corect un procedeu de autoapărare, să îndeplinească testul de tragere, şi să aplice tactici specifice în situaţii date, pentru care va primi un certificat ce atestă participarea la această activitate.

Iniţiativa se bucură de aprecieri atât din partea poliţiştilor, cât şi din partea luptătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi, Penitenciarului Iaşi şi Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt", au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Comentarii