Studenţii din nouă cămine vor vota fără să aibă vize de flotant

vineri, 24 octombrie 2014, 01:55
2 MIN
 Studenţii din nouă cămine vor vota fără să aibă vize de flotant

„Evidenţa Populaţiei“ anunţă că va putea oferi buletinele cu vize de flotant până la primul tur al alegerilor, 2 noiembrie, în doar 29 din cele 38 de cămine din Iaşi.

Direcţia Locală de Evidenţă a Populaţiei a eli­be­rat până în prezent aproximativ 10.000 de vize de reşedinţă elevilor şi studenţilor care învaţă în Iaşi, dar au domiciliul în altă localitate. Tinerii care au primit vizele locuiesc în 38 de cămine stu­denţeşti şi internate, urmând ca restul de 17 cămine şi internate să fie acoperite săptămânile viitoare.

Func­ţionarii instituţiei vor merge până pe 30 octombrie în căminele din Codrescu, Târguşor Copou şi cele ale Univesităţii Petre Andrei pentru a acorda vizele de reşedinţă, astfel că după data de 3 noiembrie vor mai rămâne doar 9 cămine de acoperit.

Conducerea Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor le recomandă administratorilor de cămine să nu reţină buletinele studenţilor până când sunt programaţi pentru vize, astfel încât studenţii să poată vota. „Noi nu deţinem cărţile de identitate ale studenţilor. Acestea, până la operaţiunea de aplicare a vizei de reşedinţă, se află la administratorii căminelor. Noi nu le-am cerut şi nu le stocăm. Am recomandat administratorilor de cămine care sunt programaţi după data de 2 noiembrie să lase cărţile de identitate studenţilor să poată vota, iar în momentul în care echipa noastră merge la cămine pentru aplicarea vizei de reşedinţă, atunci să fie adunate actele de identitate“, a precizat Renata Marin, directorul DLEP.
 

Comentarii