Taximetriştii de la Aeroport, reclamaţi mai simplu. Alt program pentru autobuzul 50

sâmbătă, 15 august 2015, 01:59
2 MIN
 Taximetriştii de la Aeroport, reclamaţi mai simplu. Alt program pentru autobuzul 50

Activitatea de taximetrie va fi reglementată mai strict.

Taximetriştii din zona Aeropor­tului vor fi ţinta permanentă a controalelor municipalităţii, riscându-şi autorizaţia de taxi. Conducerea Aeroportului s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Primăriei şi ai Po­liţiei Transporturi pentru a discuta schimbările necesare în vederea îmbunătăţirii activităţii de taximetrie în perimetrul aerogării. „Am avut iniţiativa acestei întâlniri pentru a discuta aplicat pe textul de lege toate măsurile care se impun pentru a reglementa activitatea de taxi în zona aeroportului şi pe traseul către oraş, în contextul creşterii consistente a traficului de călători în anii următori. Ne dorim ca accesul pasagerilor către şi dinspre aeroport să fie realizat beneficiind de un serviciu de taximetrie de calitate, la standard european, fără abuzuri sau comportamente necivilizate, aşa cum din păcate s-a mai întâmplat oca­zional până acum“, a declarat vice­primarul Daniel Mătăsaru.

La Aeroport vor fi amenajate panouri de informare cu numerele de telefon ale tuturor dispeceratelor de taxi, cu tariful maximal practicat în oraş şi va fi disponibil şi un formular simplu şi rapid pentru sesizări, atât pe hârtie, cât şi online. Pentru activitatea de taxi va fi de­limitată o zonă strictă. Staţionarea taxiurilor în faţa terminalelor de pasageri este interzisă, pentru acestea fiind disponibilă parcarea cu plată a Aeroportului. Poliţia Trans­porturi va acorda sprijinul necesar în amplasarea semnelor de circu­laţie şi în fluidizarea traficului. De asemenea, traseul de autobuz 50, spre Aeroport, va fi modificat la următoarea şedinţă a Consiliului Local, urmând să plece de la Gară, din 30 în 30 de minute.

Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei va restricţiona accesul autoturismelor „şcoală“, pentru a fluidiza traficul rutier spre Aeroport. „În esenţă, un aeroport este o afacere. Interesul administratorului este să devină atractivă, iar pasagerii să fie mul­ţumiţi. De aceea, sesizările ce apar ca urmare a unor neconformităţi sunt permanent monitorizate, toleranţa noastră faţă de cei care încaldă legislaţia specifică serviciilor de taxi fiind zero“, a precizat directorul Aeroportului, Marius Bodea.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii