Un Sfârşit al Lumii e un început

marți, 27 august 2013, 01:50
4 MIN
 Un Sfârşit al Lumii e un început

* Am scăpat de sfârşitul lumii de pe 23 August, prezis de Rasputin, n-a fost nimic în sensul ăsta, grătarele au continuat să fumege şi oamenii au continuat să profite de ultima bucată de vară (chiar să profite la parametrii maximi, în amintirea zilelor libere de 23 August de pe vremuri). De fapt, un fel de adevăr tot a fost, la modul că data cu pricina a reprezentat un fel de sfârşit al lumii pentru mulţi români, dar nu vinerea trecută, ci în 1944, că după aia au venit ruşii şi s-a isprăvit cu bucuria… Oricum, am înţeles că mai sunt Apocalipse prevăzute pentru anul în curs, aşadar n-am ratat nimic. Şi, oricum, românii îşi trăiesc fiecare zi ca şi când ar fi ultima, deci nu ne facem probleme…
 
* Când credeam noi că Radu Mazăre a ajuns pe cea mai înaltă culme a ridicolului în materie de costumaţie, am văzut că se poate face încă un pas, şi mai departe: a apărut, sâmbătă, la finalul Carnavalului de la Mamaia, pe post de Suleiman sau ceva la modul ăsta. Oricum, problema nu-i cu deghizările lui (că, vorba aia, trăim într-o democraţie), ci mai degrabă cu faptul că un astfel de comportament prinde la popor (s-a arătat şi la ştiri că erau mulţi spectatori încântaţi până peste poate). De fapt, oamenii au fost mereu fascinaţi de bâlci, de vicleim şi irozi ori de balurile mascate (unde se pot îmbăta la adăpostul anonimatului oferit de mască), iar un primar cu personalitate multiplă nu poate fi decât amuzant, deci e un edil bun. Măcar circ să fie, că viaţa-i scurtă!
 
* Am nimerit peste o emisiune la TVR1 cu un titlu care ne-a făcut să ne punem întrebări variate: "Dimineaţa Zurli" se numeşte emisiunea şi am avut senzaţia că e pentru copii. Dacă e pentru cei mici, trebuie să aibă şi rol educativ, nu? Ce poate învăţa un copil de la ceva care se numeşte Zurli? La ce îi va folosi în viaţă? Aflăm de pe site-ul TVR că "Gaşca Zurli e un produs de succes care numai anul trecut a întâlnit, cu spectacolul Tiribam-Tiribum, peste 30.000 de copii din România". Ahaaa! Altă chestie inteligentă, "Tiribam-Tiribum"! Am mai tras cu urechea la ce vorbesc băieţeii între ei şi am tras, apoi, concluzia că dacă unul ar pomeni despre Tiribam-Tiribum, în contextul unei discuţii banale despre mumii, zombi şi roboţi transformers 3D, chestii de viitor, sigur ar ajunge acasă cu părul plin de gume mestecate!
 
* Din ştirea "Tradiţional din fabrică" am înţeles că vor putea fi vândute cu denumiri gen "tradiţional" doar produsele fabricate manual, care conţin numai ingrediente naturale din zona respectivă – în principiu, se refereau la mezeluri, brânzeturi, pâineturi etc. După aia ne-am gândit că şi cel care fabrică manual, în chiuveta din beci, folosind ingrediente naturale (carbon, sodiu de regiune sau alte elemente chimice specifice zonei), ar putea scoate pe piaţă orice, fără probleme. Smântână tradiţională făcută manual, cu aracet de la magazinul din cartier!
 
* Într-o seară am rămas cu ochii într-un întreg calup publicitar, fiindcă nu aveam nici o nevoie în altă parte (cum se mai întâmplă de obicei, cunoaşteţi reflexul ăla, care îl face pe telespectator să se repeadă spre baie de cum încep reclamele) şi am urmărit câteva clipuri în care se lăudau diverse beri, apoi am prins o reclamă la un produs pentru ficat: era cu o duduie! După valuri de bere, singura care avea probleme la ficat era o doamnă! Şi, ca să fim băgaţi în ceaţă şi mai tare, următorul clip, care ne prezenta picături pentru ochii roşii, injectaţi, era tot cu o doamnă! Ce se-ntâmplă? Au ajuns femeile să sufere de ficat şi să aibă, dimineaţa, ochii roşii, în locul bărbaţilor? Chiar că vine Sfârşitul Lumii!

Comentarii