UPDATE Elev olimpic ucis pe şoseaua Ciric după ce votase pentru prima oară

luni, 03 noiembrie 2014, 18:35
4 MIN

Băiatul care mergea pe marginea drumului a fost spulberat de un şofer cu o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Zona unde s-a întâmplat accidentul este foarte periculoasă: nu e luminată şi nu există nici trotuar.

UPDATE

Şoferul vinovat a fost audiat la Poliţie. Vedeţi imagini în galeria foto de mai sus.

UPDATE

Un tânăr olimpic din Iaşi şi-a pierdut viaţa după ce a votat pentru prima oară în viaţa lui. Acesta a fost strivit sub roţile unui autoturism condus de un şofer beat, pe şoseaua Ciric, ieri-seară. Clipele înfricoşă­toare au fost surprinse „cadru cu cadru“ de prietenul său cel mai bun, care nu a avut ce face decât să asiste neputincios la moartea acestuia. Cezar Botolan, în vârstă de 18 ani, a fost omorât de un şofer beat care nu l-a observat deplasându-se pe marginea drumului, dinspre lacul Veneţia către Doi Bă­ieţi.

Accidentul groaznic a avut loc în jurul orei 17.45, pe şoseaua Ciric, în faţa ansamblului de apartamente Green Park. Cezar a fost izbit de maşină, proiectat pe capotă, apoi târât vreo 20 de metri sub roţi, sub privirile îngrozite ale prietenului său. Tâ­nărul, care avea o viaţă înainte, a decedat pe loc, chiar dacă a fost resuscitat de me­dicii de la ambulanţă. Culmea este că tânărul a mers împreună cu prietenul său cel mai bun să voteze la Şcoala nr. 10 din Tătăraşi, apoi, după ce au pus ştampila pe buletinul de vot, cei doi au hotărât să se plimbe pe malul lacului Veneţia. Aceştia frecventau locul atât vara, cât şi iarna. „Am mers la vot, am votat şi eu, şi el, pentru prima oară. Apoi am mers pe malul lacului să vedeam ce s-a construit pe lac. Am hotărât să plecăm spre casă deoarece el avea ceva programat la ora 18. Nu ştiu ce. În timp ce mergeam pe marginea drumului, din spate a venit un autoturism şi l-a izbit pur şi simplu. L-a târât vreo 20 de metri. Nu am mai avut ce să fac, îmi pare rău“, a spus Codrin Dănilă, prietenul cel mai bun al lui Cezar, plângând în hohote.

Culmea, şoferul autoturismului Opel care l-a lovit mortal pe băiat nu a fost reţinut aseară de poliţiştii de la Rutieră, aşa cum au făcut aceştia în alte cazuri. Şoferul se nu­meşte Dan Trofim, în vârstă de 59 de ani, şi a plecat acasă de la Poliţia Rutieră împreună cu rudele sale.

Aseară, cunoştinţele băia­tului decedat au făcut un scandal mons­tru în faţa sediului Poliţiei. „Nouă ni se pare nedrept ca un ucigaş să plece acasă şi să nu fie arestat. A omorât un copil nevinovat, olimpic la şcoală. Era băut şi a plecat acasă să doarmă liniştit. Am vorbit cu diriginta băiatului pentru că nu am reuşit să dăm de părinţii lui Cezar“, au spus cu­noştinţele apropiate ale lui Cezar Botolan.

Potrivit prietenului său cel mai bun, băiatul mort a fost unul dintre olimpicii Liceului de Informatică „Grigore Moisil“. În pri­vinţa şoferului băut, poliţiştii au precizat că avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat după producerea accidentului, soţia şoferului beat îl îndemna pe acesta să plece acasă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi despre un accident grav, în care un tânăr în vârstă de 18 ani a decedat, fiind lovit de un autoturism atunci când se deplasa pe acostament. Şoferul a fost testat cu alcooltestul şi a reieşit o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la spital pentru re­coltarea probelor biologice. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru condu­cere sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Ieşenii care frecventează zona ar trebui să fie atenţi deoarece pe marginile străzii nu există trotuare şi nici iluminat stradal.

Chiar şi în aceste condiţii, faptele imputate şoferului sunt de necontestat.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii