VIDEO: Controverse în Rusia după ce o tătăroaică s-a filmat dansând în fața unei moschei

joi, 22 septembrie 2016, 20:37
1 MIN
 VIDEO: Controverse în Rusia după ce o tătăroaică s-a filmat dansând în fața unei moschei

 O artistă de origine tătară a stârnit ample controverse după ce s-a lăsat filmată în timp ce dansa în apropierea moscheei Bolgar, parte din patrimoniul UNESCO, informează RT.

Predicatorul Sedzagfar Loutfoulline a scris pe pagina de Facebook a fetei că ”este o rușine pentru tătari”, că a adus o insultă casei lui Allah și că a pângărit locul. El i-a cerut tinerei ”să se căiască în fața lui Allah” și să șteargă clipul de pe rețelele sociale. 
Situația artistei pe nume Reseda Ganioullina amintește de rusoaicele din Pussy Riot, care au cântat într-o catedrală din Moscova o melodie numită ”Holy Shit!”, prin care au rugat-o pe Fecioara Maria să ”scape țara de Vladimir Putin”. Fetele au fost ulterior condamnate la doi ani de închisoare.
 

 
”Nu e un restaurant sau un club de striptease! Muftiii ce cred? O femeie pe jumătate dezbrăcată dansând în jurul moscheei! De ce un grup precum Pussy Riot este condamnat la doi ani de închisoare pentru că a dansat într-o biserică, iar ea nu e condamnată? Ministerul Culturii ce crede?”, a scris un alt internaut revoltat.

b1.ro

 

Comentarii