Zeci de colegi şi-au luat ADIO de la tânărul solist al Operei care s-a sinucis

joi, 26 februarie 2015, 02:57
2 MIN
 Zeci de colegi şi-au luat ADIO de la tânărul solist al Operei care s-a sinucis

Alături de familie, rude şi pri­e­tenii săi, solistul de la Opera ieşeană Octavian Andrei Du­mi­tru, care a murit în cursul zilei de duminică, a fost condus pe ul­timul drum.

Înmormântarea a avut loc la Galaţi, oraşul natal, la Biserica „Sf. Spiridon“, înce­pând cu ora 12. „La înmor­mân­tare au fost în jur de 20 de colegi de-ai lui Octavian, iar colegii din sindicat au suportat costurile deplasării la Galaţi şi a înmormân­tării“, a declarat Ro­xana Caraiman, purtător de cuvânt al Operei Naţionale din Iaşi. Colegii care nu au putut fi prezenţi ieri şi-au putut lua adio de la Octav luni, când trupul său a fost adus pentru priveghi în foaierul Operei, unde s-a ţinut o slujbă specială pentru sufletul său.

Tânărul de 34 de ani, care a fost găsit de prietena sa spânzurat cu un cablu metalic în balconul din vila sa din Valea Adâncă, nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi explice gândurile sinucigaşe. Cei care l-au cunoscut şi au lucrat alături de el pe scena ieşeană spun că nu-şi pot închipui ce gânduri a avut tânărul, deoarece acesta era o fire veselă şi optimistă. „Octa­vian era cel mai bun bas pe care l-a avut Opera în ultimul timp, din generaţia tânără, iar acum am rămas orfani. Noi, soliştii suntem ca o familie“, a povestit unul dintre colegii săi venit la priveghi.

Trupul lui Oc­tavian Andrei Dumitru a fost găsit fără viaţă în cursul zilei de duminică, pe la ora 12.30. Ru­dele spun că acesta nu avea da­torii la bănci şi că îşi cumpărase casa în toamnă, iar nu cu mult timp în urmă găsise şi un cum­părător şi urma să se mute cu prietena sa într-un apartament în oraş. Din cercetările poliţiei şi din spusele cunoscuţilor, Octa­vian ar fi fost supărat pentru faptul că noua sa casă nu avea toate utilităţile. Aceste nemulţumiri s-au adunat şi pe fondul unei stări depresive din cauza unei răceli cu care se luota artistul, deznodământul fiind tragic.

Octav a cântat ultima dată pe scena Ope­rei în spectacolul „Bărbierul din Sevilia“, care a avut loc joi sea­ra. Tânărul a devenit solist (bas) al Operei din Iaşi în 2004, până atunci fiind membru în corul Filarmonicii de Stat „Moldova“. Acesta a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto, la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, instituţia unde a făcut şi masterul.

 

Comentarii