Trei sferturi dintre elevii de a VIII-a au luat medie de trecere la evaluarea nationala. Vezi listele cu note. Rezultatele finale vor fi afisate luni

sâmbătă, 25 iunie 2011, 20:50
4 MIN
 Trei sferturi dintre elevii de a VIII-a au luat medie de trecere la evaluarea nationala. Vezi listele cu note. Rezultatele finale vor fi afisate luni

Emotiile elevilor de clasa a VIII-a au luat sfirsit vineri, odata cu afisarea rezultatelor la examenul de evaluare nationala. Inainte de contestatii, promovabilitatea generala este de 74,66%.

"La nivelul judetului Iasi, procentul de promovabilitate la limba romana este de 85,88%, iar procentul de promovabilitate la matematica este de 65,91%. S-au inregistrat 128 de note de 10 la limba romana si 283 de note de 10 la matematica. La polul opus, la limba romana s-au obtinut 1.357 note sub 5, iar la matematica 3.274 note sub 5", a precizat Sabina Manea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar Judetean.

VEZI LISTA CU NOTE

In ansamblu, rezultatele sint bune. Privite la nivel de unitate scolara, in municipiu, rezultatele sint de la foarte bune la modeste si foarte proaste. Au media maxima 17 candidati de la Colegiul "C. Negruzzi", alti 17 de la Colegiul "E. Racovita" si 8 de la Colegiul National. In cazul celor trei colegii de elita, cele mai mici medii obtinute sint 5,40, 6,30, respectiv 6,77. Cite o medie de 10 s-a inregistrat, de asemenea, la scolile "Vasile Lupu", "B.P. Hasdeu" si la Liceul "M. Costin". La Liceul "V. Alecsandri", prima medie este 9,90, cea mai mica fiind 4,97. La Colegiul "M. Eminescu", cea mai mare medie este 9,85, ultima fiind 6,35. La Liceul de Informatica "Gr. Moisil", cea mai mare medie obtinuta este 9,80, candidatul cu cel mai prost rezultat avind 5,32. La Colegiul "O. Bancila", cel mai bun rezultat este 9,60, iar cel mai slab 4. La "Bancila", in jur de 15 candidati au luat note de 2 si 3 la matematica. La Colegiul "G. Ibraileanu", prima medie este 9,52. Un singur candidat are media mai mica de 5, si anume 4,30.

"Ce l-am facut pe fraier!"

In ceea ce priveste scolile generale, din rindul celor in care reporterii "Ziarului de Iasi" au facut un tur, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la "G. Calinescu" din Dacia. Aici, aproape jumatate dintre candidati nu au obtinut cel putin media 5. In timp ce un singur elev a luat peste 9 (9,07, n.r), iar 5 peste 8, in jur de 40 au fost evaluati la ambele probe cu note de 4, 3, 2, respectiv 1. Medii mai mici de 2 au obtinut trei elevi: 1,37 (cu 1,70 la romana si 1,05 la matematica), 1,52 (cu 2,05 la romana si 1,00 la matematica), respectiv 1,90 (cu 2,20 la romana si 1,60 la matematica). Elevii veniti sa vada listele nu pareau tulburati de rezultate. "Ce l-am facut pe fraier!", a exclamat un elev, care fusese evaluat cu putin peste 6. "Ce te-am luat! Esti mediocru!", s-a mai umflat in pene un altul. "Sa vezi ce bataie ii impusca ma-sa", se amuzau altii. Fetele erau mai ingrijorate din cauza rezultatelor. „Fata, mai ai un pic si plingi!", ii spusese o eleva care trecuse cu bine de examen, alteia, care luase note mici. "Am avut ghinion la matematica. M-a tot stresat una in spate ca sa ii dau foaia sa copieze dupa mine", a explicat ea esecul.

"Am dat-o in git pe una pentru ca am vazut-o copiind la romana"

Altii si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca unii dintre colegii mai slabi luasera note mai mari. "Am dat-o in git pe una pentru ca am vazut-o copiind la romana, dar nu i-au facut nimic. A luat 5,10 fraiera", s-a plins o eleva.

La Scoala "Alexandru cel Bun", cea mai mare medie este 9,95. Dintre cei peste 80 de candidati prezenti, 8 au obtinut medii sub 5, cea mai mica fiind 4,02. "Cei care nu au luat macar 5 dau din nou examen?", a intrebat o mama pe unul dintre elevii adunati in fata listelor. "Nu, nu se mai da examen. Poti sa iei si 2 la evaluare. Media se aduna cu cea din gimnaziu, te baga cu ea in calculator, dupa care te izbeste la cel mai panarama liceu din oras", i-a raspuns elevul.

La Scoala "I. Neculce" din Cantemir, din 23 de elevi prezenti, 5 au luat medii de 5. Cel mai slab rezultat inregistrat aici este 2,55. La Scoala „T. Maiorescu", de asemenea din Cantemir, cea mai mare medie obtinuta la evaluarea nationala este 9,80. "Na, e seful de promotie… Probabil ca se va duce la Colegiul «Racovita»", a comentat unul dintre candidati. Doi elevi au media 3,30, iar cei mai multi medii de 6, 7 si 8. "Am dat pe Internet ca sa vad dupa medie unde ar putea intra si nu are prea multe optiuni. Ar fi Economic 1, daca nu, la Agricol sau in Bularga! Ce mi-e ciuda pe ea!", a spus suparata o mama. La Scoala "I. Teodoreanu" din Tatarasi, cel mai bun rezultat este 9,47, iar cel mai slab 3,77.

"A copiat aproape tot dupa Maria si a luat 9"

Dintre cei 53 de candidati, 9 au medii sub 5, insa unora le-a iesit peste 5 si cu 2 sau 3 la matematica. "Ia uite, are peste 9 la matematica. Doar a zis ca a facut tot… E evreu", constata cu mihnire unul dintre candidati, care luase 4 la ambele probe.

La Scoala "B.P. Hasdeu" s-a luat un 10, dar si un 2,75. "Tipa aia, care era sa ramana corigenta la romana, a copiat aproape tot dupa Maria si a luat 9", s-a plins una dintre candidate.

La tara, rezultate bune s-au obtinut, de exemplu, la Scoala Osoi, unde 3 elevi au media peste 9 si nici unul medie mai mica de 5, iar slabe la Miroslava (elevi cu media 1,10, 1,40 si 1,90, n.r.), la Horlesti (doi elevi cu media 1,90 si unul cu 2,52, n.r.) sau la Scoala Sipote, unde un candidat a fost evaluat cu 1,00 la ambele probe.

Rezultatele finale se vor afisa luni, iar pina pe 5 iulie elevii vor completa optiunile in fisele de inscriere la liceu. Repartizarea computerizata pe locurile de la liceu, in functie de optiuni si de medii, va avea loc pe 12 iulie, urmind ca listele cu absolventii repartizati sa fie afisate in unitatile de invatamint gimnazial pe 13 iulie.

Comentarii