Onofrei si opozitia de hirtie

joi, 01 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Onofrei si opozitia de hirtie

Nemultumit de faptul ca promisiunile partidelor de opozitie de a se constitui intr-o coalitie care sa monitorizeze ceea ce face partidul de guvernamint au fost doar electorale, presedintele PNT-CD Suceava, Orest Onofrei, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ca in prezent "opozitia exista, dar in acelasi timp, lipseste cu desavirsire. Deocamdata opozitia la Suceava este de hirtie." Si pentru a exemplifica acest lucru, cu mult umor, Onofrei a prezentat trei hirtii pe care erau trecute numele partidelor care ar fi trebuit sa fie alaturi de el in opozitie, exprimindu-si astfel tristetea ca in dreptul lor nu se afla cei care ar fi trebuit sa le reprezinte. "Eu ii astept sa vina, si sint semnale in acest sens, tinind cont ca PNL si-a schimbat conducerea, care se pare ca vrea cu adevarat sa faca opozitie. In acelasi timp, si PD si-a schimbat conducerea si ramin increzator ca ar trebui sa-si schimbe si stilul, asta insemnind ca ar trebui sa fie mai aproape de opozitie decit de PSD." El a mai spus ca necesitatea acestei coalitii este cu atit mai mare cu cit deocamdata nu este nimeni care sa "amendeze" partidul de guvernamint care nu si-a tinut promisiunile facute, tinind cont ca prin actiunile pe care le-a intreprins a atentat foarte grav la moralitatea acestui popor. "Nu e nici o surpriza ca un guvern de liber cugetatori sa faca acest lucru. Este stiut ca o foarte mare parte a populatiei doreste ca Romania sa intre in NATO, dar in loc sa intram ca toata lumea, premierul Nastase a ales solutia de a intra cu spatele. De aceea, a simtit nevoia sa abroge articolul 200, care incrimineaza homosexualitatea, aceasta fiind prima actiune majora cu care Guvernul se poate lauda, dar cred ca aceasta este o palma data acestui popor", a tinut sa mai precizeze Onofrei.
Romanii, ca popor crestin, neglijati de politica partidului de guvernamant
Tot referitor la promisiunile electorale facute in schimbul voturilor, presedintele filialei sucevene a PNT-CD, a afirmat ca este un lucru de o moralitate indoielnica ca un Guvern sa refuze proprietatile bisericii ortodoxe in special, dar si a celorlalte culte crestine, cu atit mai mult cu cit se si judeca cu acestea, un exemplu concret fiind procesul pe care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor il are cu statul roman, pentru proprietatile pe care aceasta le-a detinut. De asemenea, un alt lucru care atenteaza la moralitatea acestui popor este faptul ca, "intr-o tara in care 99,9% din populatie se declara credinciosi intr-un fel sau altul, este imposibil sa propui ca cea mai mare solutie a salvarii acestei natii sa fie Dracula Land. Aceasta este o solutie draga lor, care nu au nici o treaba cu biserica, cu crestinismul, dar este un atentat la ceea ce inseamna fiinta acestui popor. N-au incercat in acesti ani sa puna macar o luminare pentru miile de preoti si credinciosi care au murit aparind credinta lor, si acum il aducem pe Dracula pentru a-l pune emblema acestui popor."
Toate acestea, impreuna cu faptul ca pentru un popor profund religios, cu toleranta ca mod de viata, PSD neglijeaza problema minoritatilor, infiintind ghetouri, in special pentru rromi, "sint lucruri pe care electoratul trebuie sa le analizeze, pentru ca altceva s-a promis si altceva s-a realizat si pentru ca altceva crede poporul roman si altceva cred cei care guverneaza", a conchis Orest Onofrei. (Dan COMAN)

Comentarii