Reprezentare de doi bani la Consiliul Europei

vineri, 29 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Reprezentare de doi bani la Consiliul Europei

Echipa de parlamentari romani care ne va reprezenta in forul european va fi condusa de Viorel Hrebenciuc. Alte nume grele: Corneliu Vadim Tudor, Dorel Onaca, Mitzura Arghezi. Lista este prea putin echilibrata cu numele lui Ilie Ilascu
Reprezentarea viitoare a Romaniei la Consiliul Europei se prezinta a fi una sub prestanta celei de pina acum. Cele doua Camere ale Parlamentului au hotarit ieri, cu unanimitate de voturi, ca deputatul PDSR Viorel Hrebenciuc va conduce delegatia Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Asupra acestuia planeaza insa unele suspiciuni privind afaceri necurate derulate in perioada dinaninte de 1996. Din delegatie mai face parte si senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, etichetat deja in intreaga Europa drept extremist. O prezenta poate ceva mai onorabila este cea a senatorului PRM Ilie Ilascu, evident, o prezenta doar cu numele, Ilascu fiind in continuare inchis intr-o puscarie din Tiraspol.
Lista continua cu nume la fel de dubioase. Astfel, parlamentul a mai hotarit sa ii numeasca pe senatorul PDSR Liviu Maior la presedintia Comisiei pentru integrare europeana si pe deputatul PRM Mitzura Arghezi la sefia delegatiei romane la Adunarea parlamentara a francofoniei. De asemenea, afaceristul si deputatul PRM Dorel Onaca a fost ales presedinte al delegatiei la Adunarea parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre.
Tot ieri s-a mai decis ca deputatul PD Cristian Dumitrescu sa fie seful reprezentatilor romani la Adunarea parlamentara a OSCE. Presedintia delegatiei parlamentare la Initiativa Central-Europeana a revenit deputatului PNL Napoleon Pop, iar deputatul PDSR Ovidiu Petrescu va conduce delagatia romana la Adunarea Parlamentara a NATO. Senatorul UDMR Szabo Karoly este presedintele delegatiei la Adunarea Parlamentara a UEO, iar senatorul PDSR Ioan Solcanu conduce Grupul Romaniei la Uniunea interparlamentara. Conducerea Comisiei interparlamentare Bucuresti-Chisinau va fi asigurata prin rotatie de presedintii celor doua Camere legislative.
Plenul Parlamentului a aprobat, in unanimitate, componenta acestor comisii, care fusese negociata anterior de catre liderii grupurilor parlamentare. Cele doua Camere nu au luat in discutie componenta comisiilor parlamentare de control al SIE si SRI, termenul de constituire a acestora fiind 1 februarie 2001. (Dan POPA)

Comentarii