Nesimtire in forma agravata la E-ON

joi, 25 noiembrie 2010, 20:39
3 MIN
 Nesimtire in forma agravata la E-ON

Din aceasta cauza, mai multi vasluieni au suferit pagube importante la aparatura electrocasnica si electronica si vor da in judecata firma E-ON. Comisarul Radu Corozel, adjunctul sefului IPJ Vaslui, a suferit pagube de zeci de milioane de lei vechi, in ultimele cinci-sase luni, din cauza fluctuatiilor de curent, insa nu a primit nicio despagubire de la firma furnizoare de energie, asa ca a ales sa-si caute dreptatea in instanta. Marti seara, tot din cauza indolentei celor de la E-ON, zeci de copii de la internatul liceului Federalcoop au stat pe intuneric, dupa ce o zi intreaga i-au rugat pe electricieni sa vina sa repare defectiunea!

Incepand cu luna iunie, la casa familiei Corozel din cartierul Delea au inceput sa cada toate echipamentele electronice si electrocasnice, distruse de fluctuatiile de tensiune. Au cazut, pe rand, masina de spalat, centrala termica, congelatorul, laptopul, plasma, alte echipamente. Comisarul Radu Corozel face un bilant al pierderilor. "Numai reparatiile la centrala m-au costat 12 milioane de lei vechi. Din cauza celor de la E-ON, care ne trateaza sub orice critica, mi s-a ars circuitul principal al centralei, care a costat zece milioane de lei vechi. Am mai platit zeci de milioane pe reparatii la plasma, congelator, laptop, insa asa nu se mai poate! Nu mai vrem sa platim mereu pentru ca domnii de la E-ON nu-si respecta obligatiile si nu ne furnizeaza curent de calitate, asa cum scrie in contract. Drept urmare, ma voi adresa instantei de judecata, iar in situatia mea sunt multi oameni care traiesc in zona Delea si pe care bataia de joc a celor de la firma care furnizeaza energie electrica i-a facut sa piarda echipamente electronice si electrocasnice", spune, nervos, adjunctul sefului IPJ Vaslui. Acesta acuza ca, permanent, sunt fluctuatii de tensiune la instalatiile electrice din casa, fluctuatii care au o singura explicatie: transformatorul celor de la E-ON nu rezista la toate solicitarile si ar trebui schimbat. In realitate, cei de la firma de furnizare a energiei electrice isi bat joc de consumatori. "I-am chemat pe cei de la E-ON odata, in timp ce becurile palpaiau in casa. Au venit, s-au urcat pe stalp, au masurat si mi-au raspuns ca stiu problema, e de la transformator, dar sa fim multumiti ca avem lumina. "Asta e treaba, e problema de la transformator", asta spun cei de la E-ON. Ce vina avem noi ca ei nu-si schimba echipamentele si nu-si respecta obligatiile pe care si le-au asumat prin contract? Ii dau in judecata, ca nu se mai poate! Mi-au ars centrala termica, pe care am dat 50 de milioane, iar un singur circuit m-a costat zece milioane. Firma care l-a inlocuit a scris ca defectiunea a fost ca urmare a fluctuatiilor de tensiune. Sunt oameni necajiti aici, nu-i baga nimeni in seama cand reclama. Indolenta celor de la E-ON nu are limite", spune comisarul Corozel.

La E-ON, totul este pierdere de vreme. Nu te asculta nimeni…

Desi a incercat toate variantele de discutii, inclusiv la conducerea locala a E-ON, totul a fost in zadar. A sperat ca va rezolva cu plata circuitului inlocuit la centrala, insa cand a mers la un birou E-ON i s-au pus atat de multe formalitati in fata, incat s-a lasat pagubas. Va merge la judecata si spera sa castige, obligandu-i pe electricienii nemti, proprietari ai E-ON, sa-si respecte obligatiile. Am fost si noi pe strada Delea. Oamenii de acolo sunt disperati, caderile de tensiune sunt frecvente, dar nu au cui sa se planga. "Ce sa spun? Am vazut ca tot falfaie becurile, dar nu mai spun nimic. Am inteles ca ar fi de la un transformator, nu avem noi ce face", spune un locuitor. Proprietarul unei firme care monteaza centrale termice spune ca zeci de locatari din Vaslui au pierderi mari, din cauza problemelor la instalatiileE-ON. "In Ana Ipatescu, o scara intreaga a avut probleme cu aparatele, dupa o cadere de tensiune. In Donici, in cartier, unde nu sunt probleme? Culmea, cei de la E-ON iti spun sa cumperi tu piesele, daca se defecteaza ceva din vina lor, le faci tot felul de scrisori, dupa care ei decid daca-ti platesc contravaloarea piesei sau nu. Nu este normal asa ceva", spune patronul respectiv.

 

Sursa: Vremea noua

Comentarii