Am invins, n-am convins!

miercuri, 12 august 2009, 22:36
3 MIN
 Am invins, n-am convins!

Ungaria: Babos – Vanczak, Gyepes (’73 – Feher), Juhasz, Bödör (’82 – Vadocz) -Dzsudzsak (’46 – Gera), Halmosi¸ Hajnal, Dardai (’75 – Toth) -Torghelle (’77 – Priskin), Huszti (’46 – Rudolf). Antrenor: Erwin Koeman.

Romania: Coman – Dananae (’38 – Maftei), Radoi (’60 – Goian), Chivu (’81 – M. Constantin), Nesu -Mara (’73 – Roman), Apostol, Ghioane, Nicu (’60 – Codrea) – Danciulescu (’46 – Surdu), Marica. Selectioner: Razvan Lucescu.

Arbitri: Ivan Bebek – Tomislav Petrovic, Tomislav Setka (Croatia).

Cartonase galbene: Feher, Juhasz, Rudolf / Nesu.

0-1, min. 42: centrarea lui Mara ii depaseste pe Marica si Danciulescu, dar ajunge in partea opusa a careului, de unde Ghioane trimite balonul peste intreaga aparare maghiara, in poarta.

Amicalul romano-maghiar a inceput frumos, cu un moment de reculegere in memoria handbalistului Marian Cozma, moment respectat de toata lumea. Si in teren a fost frumos minute bune, dar de pe la mijlocul primei reprize au inceput duritatile, tolerate in general de arbitrul croat. Ungurii au inceput mai avintat, Torghelle a avut o patrundere spectaculoasa, iar Bebek nu a dictat penaltiul cerut de gazde la contra curata a lui Radoi. Chiar daca ca faze de poarta echipa maghiara a punctat mai mult, in special la fazele fixe, impresia generala a fost ca tricolorii stapinesc meciul, actiunile ofensive purtindu-se mai mult pe flancuri, acolo unde tehnicitatea lui Mara si Max Nicu punea serioase probleme fundasilor unguri. Au fost si oportunitati romanesti pina la pauza, foarfeca lui Marica din min. 44 (imediat dupa superbul gol al lui Ghioane), din centrarea lui Mara, fiind cea mai mare dintre ele. Accidentarea lui Dananae, la un contact cu Dzsurdzsak, a fost cel mai neplacut moment al primei reprize, dar intentia a lipsit la mijlocasul maghiar.

Din pacate, atmosfera de adevarat meci amical a fost umbrita in tribune la pauza, a fost umbrita de aparitia neimpacatilor suporteri de la Ujpest, care si-au amintit subit de incidentele de la meciurile cu Steaua. Ultrasii maghiari au incercat sa sparga barajul care ii separa de mica galerie romaneasca si obisnuitele insulte au inceput sa se auda din ambele tabere. Pe teren, ungurii au inceput sa domine gospodareste si dupa pauza, iar Coman a avut emotii mari la centrarile gazdelor din cornere, in min. 67, fundasul Juhasz trimitind peste poarta dupa ce s-a inaltat in stil Goian in centrul careului. Patru minute mai tirziu, Gera l-a servit perfect pe Torghelle in careu, atacantul maghiar ratind dintr-o pozitie ideala. Lui Razvan nu i-a iesit partitura aparare-contraatac, din cauza lipsei unui presing eficient, greul cazind pe defensiva intarita odata cu intrarea lui Goian. Asa ca ungurii au atacat pina in final, de-abia in ultimele minute tricolorii aratindu-si "coltii": in min. 90, Roman l-a umilit pe Vardocz, a sprintat pe dreapta, din centrarea care nu l-a nimerit pe Surdu, Feher fiind la un pas de autogol. Meciul s-a incheiat cu o victorie romaneasca, care nu reflecta neaparat o superioritate pe ansamblu. Regretul cel mare este ca, inaintea meciului cu Franta de la Paris, selectionerul nu si-a putut verifica formula de joc cu Mutu in teren. Vedetei tricolore i-a trecut raceala si a fost bun de antrenament cu Fiorentina, dar absenta sa a fost cu "voie de la imparatie". Ceea ce, pe vremea lui Piturca nu s-ar fi intimplat!

A treia victorie la tineret

Nationala U21 a Romaniei a trecut, miercuri, in deplasare, de reprezentativa similara a Andorrei, scor 2-0, intr-un joc contind pentru preliminariile Campionatului European din 2011. Golurile tricolorilor au fost marcate de Gaman (‘8-penalty) si Torje (‘64).  Antrenorul Emil Sandoi a folosit urmatoarea formula: Lung. – Barboianu, Barbu, Gaman, Gingioveanu – Pirvulescu (’72 – S. Ilie), Onicas (’54 – Ochirosii), A. Ionescu, Torje – L. Ganea (’62 – M. Costea 62), Rusescu. Pina in minutul 84 al partidei, arbitrul nu a aratat niciun cartonas galben, dar atunci a avut loc o incaierare intre jucatorii celor doua echipe, incident care s-a soldat cu patru cartonase galbene pentru romani si doua pentru andorrani. In clasamentul grupei, Romania a acumulat punctaj maxim, noua puncte dupa trei meciuri, si se afla la sase puncte distanta de echipele Rusiei, Letoniei, Republicii Moldova si Insulelor Feroe. Intr-un al meci, la Tiraspol, R. Moldova a invins Letonia cu 1-0. Urmatorul meci al Romaniei se va disputa la data de 8 septembrie, pe teren propriu, impotriva Moldovei.

Comentarii