Amical de reparat blazonul

marți, 27 aprilie 1999, 23:00
3 MIN
 Amical de reparat blazonul

Dupa prestatiile deplorabile din primele partide ale acestui an (va reamintim: infringere cu Israelul, egal cu Slovacia si victorie chinuita cu Azerbaidjanul), reprezentativa de fotbal a Romaniei va incerca in aceasta seara sa mai dreaga cit de cit busuiocul in meciul amical cu nationala Belgiei, ce se va disputa de la ora 20.30 pe stadionul "Steaua" si va fi transmis in direct de TVR 1. Selectionerul Victor Piturca apreiaza ca acesta este un bun prilej de verificare al potentialului "tricolorilor" inaintea meciurilor din luna iunie, din preliminariile CE, cu Ungaria si Azerbaidjan, dar ne indoim ca va fi asa, atita timp cit valoarea adversarei noastre este una indoielnica. Daca in urma cu un deceniu selectionata "dracilor rosii" era o prezenta constanta la turneele finale ale Mondialelor si Europenelor, acum Belgia poate fi plasata, in cel mai bun caz, undeva in lumea a treia a fotbalului european. Rezultatele inregistrate de aceasta echipa dupa Campionatul Mondial de anul trecut sint elocvente: sase partide disputate, un meci cistigat (1-0 cu Cipru), un egal (in Luxemburg!) si patru infringeri, un singur gol marcat si patru primite. De altfel, rezultatele inregistrate de belgieni in ultimele patru meciurile amicale disputate sint trase la xerox: 0-1 cu Grecia, 0-1 cu Cehia, 0-1 cu Bulgaria, 0-1 cu Egipt, ultimele trei dintre ele pe propriul teren!
Aceasta este echipa de temut cu care Piturca vrea sa-si "ascuta" sabiile si cu o victorie impotriva careia sa mai inchida din gura numerosilor sai critici. Asta ca sa nu mai vorbim ca din lotul oaspetilor lipsesc cei mai reprezentativi jucatori, Oliveira, Wilmots, Van Meir, Gossens, Genaux, Nillis si Borkelmans, iar De Brul si Mbo Mpenza s-au accidentat la ultimele meciuri de campionat si au fost lasati acasa. In aceaste conditii, antrenorul George Leekens, care este, la rindul sau, criticat intens de presa belgiana, a convocat pentru meciul din aceasta seara urmatorii jucatori: Gaspercic (Extremadura), De Wilde (Anderlecht) – portari; De Boeck, Staelens (Anderlecht), Deflandre, Verhayen (FC Bruges), Vidovic (Mouscron), Hoefkens (Lierse) – fundasi; Goor, Baseggio (Anderlecht), Boffin (Metz), Daems (Lierse), Walem (Udinese), Tanghe (Mouscron) – mijlocasi; Emile M’Penza (Standard Liege), Kimoni (Genk), Pierre (Mouscron), Cavens (Metz) – atacanti. Trebuie sa recunoastem ca este un lot mai mult decit inspaimintator…
In ceea ce priveste echipa noastra, Piturca are citiva titulari indisponibili, Dan Petrescu, Gica Popescu si Adrian Ilie, la care se adauga indisponibilitatea de ultim moment a fundasului dinamovist Batrinu. Se remarca, in schimb, convocarea in premiera la nationala a stelistului Erik Lincar si rechemarea la lot, dupa doi ani de pauza, a lui Jean Vladoiu. Iata lotul nostru complet: Stelea, Lobont – portari; Contra, Ciobotariu, Filipescu, Nastase, Florea, Nanu – fundasi; Petre, Gilca, Lupescu, Lincar, Hildan, Dorinel Munteanu, Rosu – mijlocasi; Moldovan, Ganea, Vladoiu. Echipele probabile arata astfel:
Romania: Stelea – Contra, Ciobotariu, Lupescu, Filipescu – Petre, Gilca, Rosu, Munteanu – Molodvan, Ganea.
Belgia: De Wilde – De Boeck, Deflandre, Staelens, Vidovic – Baseggio, Boffin, Walem, Goor – Pierre, Emile M’Penza.
Ultimul meci dintre cele doua reprezentative s-a disputat anul trecut la Bruxelles, pe 22 aprilie si s-a incheiat la egalitate, 1-1. Golul nostru a fost marcat de Moldovan, iar cel al gazdelor de Nilis. (Ion TEODOR)

Comentarii