An nou, antrenor nou

miercuri, 14 ianuarie 2004, 00:00
2 MIN
 An nou, antrenor nou

Incepind de ieri, cea mai galonata grupare sportiva a Iasului, Penicilina, a intrat intr-o noua epoca: pentru prima data in istoria de patru decenii a echipei feminine de volei a fost numit un tehnician care nu este originar din Iasi, vasluianul Felix Vararu. Decizia schimbarii conducerii tehnice a fost luata de managerii clubului si de reprezentantii sponsorului principal – Antibiotice SA – in urma rezultatelor modeste inregistrate de Penicilina in actuala editie de campionat. “Am decis sa renuntam la serviciile Gabrielei Copcea chiar daca obiectivul stabilit, intrarea intre primele opt formatii la finele turului, a fost indeplinit. Am considerat, insa, ca jocul echipei noastre a lasat de dorit, la fel ca si rezultatele: doar doua victorii in opt jocuri. De aceea, am decis sa continuam alaturi de Fexli Vararu, un tehnician pe care il apreciem si care de astazi a devenit noul antrenor principal al Penicilinei”, a declarat directorul tehnic al clubului iesean, Nicu Roibescu. El a mentionat ca Aurelia Ichim va ramine antrenor secund, iar echipa noastra isi propune pentru acest sezon asigurarea unuia din primele sase locuri ale Diviziei A.
La rindul sau, noul tehnician al Penicilinei a declarat ca a venit la Iasi dornic sa continue rezultatele excelente inregistrate de aceasta echipa de traditie de-a lungul anilor. “Trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca am gasit la Iasi o echipa care beneficiaza de conditii materiale foarte bune si de sprijinul unui public iubitor si cunoscator de volei. In ceea ce priveste lotul de jucatoare, sint convins ca el va trebui intarit in vederea atacarii unor obiective de inalta performanta, deoarece ne gindim ca in viitor sa reintram in lupta pentru titlu. Deocamdata, insa, Penicilina are un lot cu destule jucatoare experimentate si valoroase, dar rezervele nu se ridica la nivelul titularelor”, a mentionat Vararu.
El are avantajul de a le cunoaste destul de bine pe o parte din actualele jucatoare ale Penicilinei, printre care Tatiana Popa (al carei prim antrenor a fost la Vaslui), Androhovici (de la nationala de cadete), Burcea si Oprea (de la Dacia Pitesti). In virsta de 50 de ani, Felix Vararu a mai activat ca antrenor principal la Dacia Pitesti si la nationala de cadete, cu care a participat in 1993 la turneul final al Campionatului Mondial. In momentul de fata, el indeplineste si functia de antrenor principal al nationalei de junioare-tineret, dar acest lucru nu il va impiedica sa-si indeplineasca obligatiile fata de Penicilina. Primul meci la care voleibalistele iesene vor evolua sub comanda noului antrenor va fi cel de simbata, pe teren propriu, cind Penicilina va intilni pe Gaz Tirgu Mures. (Ion TEODOR)

Comentarii