Andrei a fost mare

sâmbătă, 10 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Andrei a fost mare

Inaintea inceperii partidei de Cupa Davis dintre Germania si Romania, contind pentru primul tur al Grupei Mondiale, capitanul nejucator al echipei gazda, Carl Uwe Steeb, declara ca Ionut Moldovan i se pare un jucator periculos, deoarece nu cunoaste prea multe lucruri despre el. "Am fost surprisn, aflind ca Voinea nu joaca. Moldovan este un jucator foarte periculos, intrucit nu il cunoastem atit de bine ca pe Adrian Voinea. In Cupa Davis orice este posibil, asa ca nu il vom subestima", spunea Steeb.
Ca Moldovan nu a fost subestimat de nemti s-a putu vedea ieri din prestatia lui Tomy Haas, care i-a administrat o severa corectie jucatorului nostru. In primul meci de simplu, Haas l-a invins pe Moldovan cu 6-2, 6-0, 6-2, dupa un meci in care diferenta de valoare dintre cei doi jucatori a fost mai mult decit vizibila. In fapt, lui Moldovan (numarul 306 ATP anul trecut) nici nu i se poate reprosa mare lucru daca tinem cont ca a jucat impotriva numarului 17 mondial, cistigator in ianuarie al puternicului turneul de la Adelaide. Iar Haas a fost ieri aproape perfect in tot ce-a facut… Cel de-al doilea meci a inceput sub semnul echilibrului, Andrei Pavel si Nicolas Kiefer cistigindu-si serviciile pina la 6-6, ultimele game-uri ale setului fiind lungi si disputate. Tie-break-ul a revenit lui Andrei cu 7-3, care si-a adjudecat, fara probleme si setul II cu 6-3. Din pacate, Andrei a pierdut cel de-al treilea set, cu 5-7. Cel de-al patrulea a inceput promitator, cu un break al jucatorului roman, inceput de bun augur, Andrei adjudecindu-si setul cu 6-2 si, in acelasi timp, egalind scorul general
Cea mai "grabita" echipa, datorita fusului orar, care a luat stratul in noua editie a Cupei Davis, a fost reprezentativa Australiei, care conduce deja cu 2-0 Ecuadorul dupa primele meciuri de simplu. La Perth, incurajati de un public vulcanic, Patrick Rafter si Lleyton Hewitt s-au impus fara probleme, obtininf victorii de cite trei seturi. Rafter a dispus de Nicolas Lapentti cu 6-3, 6-0, 7-5, in timp ce Hewitt a dispus de fratele lui Nicolas, Giovanni, cu 6-3, 6-2, 6-2. Jucatorii de la Antipozi mai au nevoie de un singur punct, pentru a urca in sferturile de finala, unde vor juca cu invingatoarea dintre Brazilia si Maroc.
Desi a revenit pe teren dupa o accidentare la incheietura miinii drepte care a tinut-o departe de competitii cinci luni, germanca Anke Huber se arata in mare forma la turneul indoor de la Paris. Ea a avut nevoie de numai o ora pentru a o invinge in turul doi pe Ruxandra Dragomir, cu 6-2, 6-4. Huber, cap de serie numarul 6 la Paris, cistigatoare a 12 turnee profesioniste in intreaga cariera, a adaugat astfel cea de-a cincea victorie in sase intilniri directe cu Ruxandra. "Am inca nevoie de multe meciuri puternice pentru a putea reveni la forma care m-a consacrat, dar victoria impotriva romancei m-a facut mai optimista. Am avut ceva probleme cu serviciul, dar incet mi-am revenit. Din punct de vedere psihic, cred ca sint mai puternica decit atunci cind ajunsesem in top Ten", a spus Huber, care a avut noua duble greseli in acest meci, dar s-a impus gratie unei mai bune abordari tactice. Alte rezultate din turul secund: Amy Frazier (SUA, nr. 7) – Anne-Gaelle Sidot (Franta) 1-6, 6-1, 6-2; Amelie Mauresmo (Franta, nr. 8) – Magui Serna (Spania) 4-6, 6-3, 6-4; Ana Kurnikova (Rusia, nr. 2) – Sandra Kleinova (Cehia) 6-0, 6-3; Magdalena Maleeva (Bulgaria) – Elena Dementieva (Rusia, nr. 4) 2-6, 6-0, 6-3. (Ion TEODOR)

Comentarii