Atentie la brailence!

luni, 05 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Atentie la brailence!

Voleibalistele de la Penicilina au invins simbata pe Dacia Pitesti cu 3-1, insa acest succes nu le este de ajuns elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim pentru a-si asigura locul in prima grupa valorica a campionatului. Mai mult decit atit, setul pierdut in fata pitestencelor s-ar putea sa cintareasca destul de mult in stabilirea primelor sase echipe la terminarea returului. Pentru a fi sigura ca se va numara printre ele, Penicilina va trebui sa cistige meciul de miine, de la Braila, pecare il va disputa in compania echipei locale Braiconf.
Nu va fi deloc usor, ba dimpotriva, daca tinem cont ca echipa de la Dunare este intr-o forma foarte buna, ea cistigind simbata cu 3-2 la Cluj. Oaspetele s-au prezentat destul de modest in primul set, lasind gazdele sa-si faca "numarul" si sa cistige. Incet-incet, brailencele au apasat pe acceleratie si s-au detasat in partea a doua a intilnirii, pe care au dominat-o in intregime. Setul trei a fost destul de echilibrat, totusi clujencele s-au impus, mai ales datorita serviciului bun si a concentrarii in faza ofensiva. Asa cum pronosticau ziaristii, cel de-al patrulea set a fost cistigat de oaspete, care au evoluat impecabil la fileu si au avut o preluare buna, in conditiile in care antrenorul Preda a preferat sa alinieze un sextet fara libero. Tie-break-ul a fost adjudecat fara probleme de Braiconf, care a condus cu 8-2, 12-5, pentru a se impune in final cu 15-8.
Echipa bucuresteana Metal 33, principala contracandidata a iesencelor la un loc in primele sase, a pierdut fara drept de apel, cu 0-3, pe terenul Universitatii Bacau. Cu Tancau la timona, studentele au facut un joc pe masura valorii lor si au depasit in numai o ora pe bucurestence. Tonul dat de Tancau a fost preluat din zbor de coechipierele sale Ichim, Alexe, Busu si Cosovschi, din tabara oaspete remarcindu-se doar ex-brasoveanca Negulescu.
Daca veni vorba de brasovence, sa spunem ca Romradiatoare a invins dupa un meci dramatic pe Unic Piatra Neamt, cu 3-2, desi oaspetele aucondus cu 1-0 si 2-1 la seturi. Se poate spune ca setul al IV-lea a fost decisiv in stabilirea cistigatoarei. La 15-13 pentru Unic, arbitrii au acordat o minge discutabila nemtencelor, ceea ce a declansat proteste vehemente ale gazdelor si intreruperea partidei pentru 10 minute. Intr-o atmosfera extrem de tensionata, brasovencele au cistigat cu dificultate, relansind disputa. Starea de nervozitate a caracterizat evolutia formatiei nemtene in tie-break. Romradiatoare a condus cu 9-6 si 13-10 si a cistigat meciul cu destula dificultate. (Ion TEODOR)

Comentarii