Bombardierul Ganea

luni, 05 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Bombardierul Ganea

Desi a mai reusit pina acum meciuri bune si goluri spectaculoase pentru VfB Stuttgart, Ionel Ganea a fost simbata pentru prima oara aclamat la scena deschisa de suporterii echipei germane de la sosirea sa in Bundesliga. Aratindu-se intr-o forma de zile mari, Ganea a reusit o performanta rara in prima divizie germana, aceea de a marca trei goluri intr-un meci si nu impotriva oricui, ci in fata unui adversar de talia lui Kaiserslautern, campioana din 1998. Fostul atacant rapidist a impartit onorurile cu brazilianul Adhemar, fiecare dintre ei marcind cite jumatate din golurile succesului de senzatie cu 6-1 obtinut simbata de VfB Stuttgart. Adhemar, venit la VfB in aceasta iarna, a Adhemar deschis scorul in minutul 11, zece minute mai tirziu Basler a egalat pentru oaspeti, dar reusitele lui Ganea din minutele 31 si 37 au adus gazdelor un avans linistitor la pauza. Adhemar a punctat din nou in minutele 53 si 79, iar Ganea a stabilit scorul final cu cinci minute inainte de final, fiecare din reusitele sale fiind superbe. Intr-un interviu acordat siteului oficial al lui VfB Stuttgart, Adhemar a spus ca face un cuplu perfect cu Ganea, "internationalul roman fiind un jucator pe cit de tehnic si de luptator pe atit de altruist. Ne intelegem de minune". Ziaristii apreciaza ca cei doi vor face pereche in atac cu certiutudine si in meciul pe care echipa din Stuttgart il va sustine miercuri cu Schalke 04 in semifinalele Cupei Germaniei.
Un alt roman care s-a evidentiat in aceasta etapa a Bundesligii a fost Vasile Miriuta, care a contribuit decisiv la schimbarea liderului in campionatul german. El a deschis scorul pentru Energie Cottbus inca din primul minut al intilnirii de pe teren propriu cu prima clasata, Schalke 04, transformind impecabil o lovitura libera de la marginea careului. Scorul a fost dus la 2-0 de Sebastian Helbig, cu trei minute inainte de pauza, iar danezul Ebbe Sand, golgeterul Bundesligii, a redus din handicap. Eliminarea lui Jörg Boehme din minutul 62, pentru un fault violent asupra lui Beeck, a deregalt, insa, intregul mecanism de joc al oaspetilor, astfel incit Energie a mai inscris de doua ori pina la final, prin Kobylanski si Labak. Miriuta a fost titular, la fel ca si Reghecampf, in timp ce Sabin Ilie a intrat in atacul gazdelor in ultimele 16 minute, cind conturile erau deja incheiate.
De infringerea lui Schalke a profitat campioana en-titre, Bayern München, care a invins cu 3-1 in deplasare pe WfL Wolfsburg si a trecut din nou pe primul loc in clasament, cu un avantaj de dout puncte. Wolfsburg, care nu a beneficiat de serviciile lui Dorinel Munteanu decit in ultima parte a reprizei secunde, a fost net depasita de fantezia brazilianului Elber, care a marcat de doua ori pentru bavarezi si a construit si golul lui Scholl, ducind echipa lui Hitzfield spre un succes mai lejer decit se anticipa.
Rezultate, marcatori: VfL Wolfsburg – Bayern München 1-3 (1-2). Juskowiak (’27) / Elber (’13, ’59), Scholl (’45); FC Köln – SC Freiburg 0-1 (0-0). Kobiaschwili (’87 pen); Energie Cottbus – Schalke 4-1 (2-0). Miriuta (‘1), Helbig (’42), Kobylanski (’71), Labak (’75) / Sand (’54); VfL Bochum – Hertha Berlin 1-3 (0-1). Peschel (’62) / Preetz (’32), Michalke (’66, ’90); Werder Bremen – Hamburg 3-1 (1-0). Pizarro (’45, ’89), Ailton (’71) / Heinz (’56); VfB Stuttgart – Kaiserslautern 6-1 (3-1). Adhemar (’11, ’53, ’79), Ganea (’31, ’37, ’85) / Basler (’21); München 1860 – Borussia Dortmund 1-0 (0-0). Hässler (’53 pen). Meciurile SpVgg Unterhaching – Bayer Leverkusen si Hansa Rostock – Eintracht Frankfurt s-au disputat aseara, dupa inchiderea editiei. In clasament conduce Bayern, cu 39 de puncte, urmata de Schalke – 37 p, Borussia Dortmund – 36 p, Leverkusen – 34 p si Hertha Berlin – 34 p. Wolfsburg e pe locul 10, Cottbus pe 12, iar Stuttgart pe locul 14. (Ion TEODOR)

Comentarii