Campioana Europei – dopata?

joi, 06 ianuarie 2011, 22:59
1 MIN
 Campioana Europei – dopata?

Maratonista lituaniana Zivile Balciunaite, medaliata cu aur la Euro-2010 de la Barcelona, banuita de dopaj, nu figureaza pe lista atletilor selectionati pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, anunta Comitetul national olimpic lituanian. ”Zivile Balciunaite a fost suspendata de pe lista pina cind situatia va fi clarificata”, a explicat Algirdas Raslanas, vicepresedintele Comitetului.
Maratonista in virsta de 31 ani este suspendata din luna octombrie, dupa ce urme de testosteron si epitestosteron au fost depistate in analizele sale de urina in urma unui control comandat de Federatia internationala (IAAF). Dupa ce a decis in unanimitate ca nu exista elemente suficiente pentru stabilirea vinovatiei atletei si descalificarea ei, Federatia lituaniana de atletism a retrimis cazul la IAAF. In apararea sa, Zivile Balciunaite a spus ca a luat Duphaston, un medicament prescris de ginecologul sau, potrivit Federatiei. ”Concluziile vor fi cunoscute intr-o luna”, a asigurat Algirdas Raslanas.
Decizia Comitetului national olimpic presupune ca Zivile Balciunaite nu va primi finantare pentru pregatirea sa, pina la elucidarea cazului. Ea risca pina la doi  ani de suspendare pentru dopaj. In situatia in care concluziile anchetei se vor dovedi negative, Zivile Balciuinaite, candidata in 2010 la titlul de sportiva anului, isi va regasi locul pe lista atletilor care vor reprezenta Lituania la JO de la Londra in 2012. (AGERPRES)

Comentarii