Ceahlaul nu se teme de Poli

marți, 01 august 2006, 21:02
3 MIN
 Ceahlaul nu se teme de Poli

Antrenorul formatiei Ceahlaul, Mihai Stoica, a declarat ca Poli Iasi, adversara echipei nemtene in etapa a II-a a Ligii I, poate fi avantajata de experienta acumulata in ultimele sezoane in primul esalon, dar si de „foamea de bani” care ii poate uni pe jucatori. Totusi, tehnicianul Ceahlaului crede ca jucatorii sai vor reusi sa dea o replica buna iesenilor, daca vor reusi sa treaca peste entuziasmul victoriei obtinute in fata echipei Gloria Bistrita, scor 1-0, in prima etapa a campionatului. „Dupa un joc bun si o victorie, poti sa strici tot ce ai facut bun, sau poti sa demonstrezi continuitate, caracter si valoare. Poli Iasi ar putea avea relatii de joc mai bine puse la punct, pentru ca s-au rodat mai mult timp. De asemenea, foamea de bani ii poate uni mai mult, dar tot noi vom fi mai motivati, pentru ca la Ceahlaul a fost ani buni seceta de performante”, a subliniat Stoica, adaugind ca victoria iesenilor in meciul cu Unirea Urziceni, din prima etapa, s-a datorat executiei „frumoase, dar intimplatoare”, a lui Sebastian Sfirlea, care a marcat cu un sut de la mare distanta.
Mihai Stoica va implini simbata, cu o zi inaintea derbiului Moldovei, 44 de ani. „Sper ca baietii sa-mi faca un cadou frumos o zi mai tirziu, printr-o izbinda in fata Politehnicii. Asta nu inseamna insa ca dorinta mea trebuie sa apese pe umerii jucatorilor”, a precizat Stoica.
Tehnicianul formatiei nemtene a apreciat ca la Ceahlaul mai trebuie lucrat la capitolul omogenitate, insa s-a aratat increzator in faptul ca echipa va creste de la meci la meci, principala conditie fiind insa aceea ca jucatorii sa-si pastreze concentrarea. La Ceahlaul ar putea debuta duminica, in meciul cu Poli Iasi, programat in deplasare, la ora 17.00, atacantul argentinian Carlos Adrian Herrera, caruia i-a sosit, luni, cartea verde.
Si Consiliul Judetean vrea sa sprijine clubul de fotbal din Copou
Sefii judetului vor sa finanteze echipa de fotbal. Modalitatea concreta de sprijinire a echipei Politehnica Iasi urmeaza sa fie stabilita de conducerea Consiliului Judetean pina la sfirsitul saptaminii. „Am discutat cu presedintele CJ Lucian Flaiser si este de acord sa implicam CJ in sprijinirea financiara a echipei de fotbal. Solutii legale exista. O cautam acum pe cea mai adecvata si vom lua o hotarire in acest sens in urmatoarele zile. Dorim sa ne implicam pentru a rezolva situatia dificila a echipei”, a afirmat Ion Serbina, secretarul CJ. Decizia CJ de a sprijini financiar echipa de fotbal survine dupa ce finantarea de 30 miliarde lei acordata de Consiliul Local a fost blocata in instanta si dupa ce prefectul Radu Prisacaru a anuntat gasirea unui investitor belgian dispus sa preia echipa. Acesta este asteptat la Iasi in cursul lunii septembrie. (A.S.)
Buta este incert
Daca despre Martin Saric se stia ca este clar ca va lipsi de pe gazon mai multe saptamini, ca urmare a dublei fracturi de piramida nazala suferita la Urziceni, Politehnica a primit o veste proasta si in legatura cu al doilea jucator accidentat in prima etapa. Cornel Buta a primit interdictia medicilor de a se antrena trei zile dupa contractura musculara suferita in momentul in care a marcat pe terenul ialomitean, un verdict privind posibilitatea de a juca in partida cu Ceahlaul urmind sa se dea in zilele ce urmeaza. Pronosticurile sint rezervate, nedorindu-se fortarea jucatorului, pentru evitarea aparitiei unei recidive. (OM)

Comentarii