Chiper – calitatea intii

luni, 08 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Chiper – calitatea intii

Patinatorii romani Gheorghe Chiper si Roxana Luca au ocupat primele locuri in probele individuale din cadrul Campionatelor Balcanice de patinaj artistic, care au avut loc la patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucuresti. Roxana Luca se afla la al doilea titlu balcanic consecutiv, in timp ce Gheorghe Chiper cistiga pentru prima oara acest titlu.
Locul secund in proba feminina a revenit patinatoarei elene Georgiana Papavasiliou, iar pe pozitia a treia s-a clasat sportiva bulgara Hristina Vassileva. Locurile patru si cinci au fost ocupate de Sonia Radeva, din Bulgaria, si de Marianna Rainbow, din Grecia.
In proba masculina, pe locul secund s-a clasat bulgarul Naiden Borichev, iar al treilea a fost turcul Tayfun Anar. Grecul Panagiotis Markouizos a ocupat pozitia a patra, locul al cincilea revenindu-i bulgarului Leri Kenchadze.
In competitia junioarelor, pe primul loc s-a clasat patinatoarea bulgara Lilia Dimitrova, locul al doilea a fost ocupat de romanca Simona Punga, iar pozitia a treia a revenit sportivei turce Duygu Salur. Romania a mai avut trei reprezentante in competitia rezervata junioarelor, pe Daniela Nita – locul cinci, Roxana Boamfa – locul sase si Alina Udroiu – locul opt.
In concursul rezervat juniorilor in cadrul Campionatelor Balcanice de patinaj artistic, pe primul loc s-a situat turcul Alper Ucar, urmat de romanul Adrian Matei si de Sali Tayfun Erguven, tot din Turcia. Romanii Zoltan Kelemen si Paul Onofrei au ocupat locurile patru, respectiv opt.
La categoria "novice", in concursul feminin primele trei locuri au fost ocupate de Manuela Stanukova (Bulgaria), Sermin Ozdemir (Turcia) si Devora Radeva (Bulgaria). Romancele Maria Bilea, Roxana Simionescu, Alexandra Bujduveanu si Andreea Ungureanu s-au clasat pe locurile patru, cinci, sapte, respectiv noua. In concursul baietilor la aceeasi categorie, primul loc a revenit bulgarului Dimitar Litcev, care a fost urmat in clasament de Cemal Ersin Kaya, din Turcia, si de Stansilav Stefanov, din Bulgaria. Reprezentantul Romaniei, Radu Pal, s-a clasat al cincilea.
In cadrul Campionatelor Balcanice s-au desfasurat doua stafete de short-track, la masculin si la feminin, participante fiind, in ambele probe, echipele Romaniei si Bulgariei. La masculin a cistigat Bulgaria, iar la feminin victoria a revenit echipei noastre.

Comentarii