Copoul in flacari

miercuri, 16 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Copoul in flacari

Remiza obtinuta simbata la Braila a mai redus citeva dintre cutele ce brazdeaza chipurile tuturor celor care activeaza la Poli, formatia ieseana luind o serioasa gura de oxigen dupa valul de necazuri produse in ultima perioada de conturile goale. Bucuria primului punct cucerit in deplasare in retur a fost de scurta durata, gindurile indreptindu-se imediat spre partida de astazi, cu FC Onesti, foarte importanta pentru ambele grupari.
Pierzind prilejul de a trece pe primul loc dupa esecul din derbiul cu Petrolul, onestenii (intariti puternic in vacanta, cu mai multi jucatori care stiu aerul diviziei A) vin in Copou cu gindul de a recupera punctele pierdute. „Desi vom intilni un adversar puternic, venim la Iasi cu gindul la victorie sau, in cel mai rau caz, la un egal” a spus antrenorul oaspetilor, Petre Grigoras. Revenit in iarna pe meleagurile de unde s-a lansat in fotbal (Grigoras a format cu secundul sau de astazi, Scinteie, cuplul de atacanti al unei frumoase formatii a Bacaului, cei doi ajungind apoi la Steaua, respectiv, Dinamo) tehnicianul ce a inceput sezonul pe banca Farului a lucrat in principal la refacerea moralului jucatorilor. Obiectivul echipei injectata din plin cu „rafo-dolari” este promovarea directa, Onestiul nerenuntind la planurile de ajungere a Petrolului.
In ceea ce le priveste pe gazde, acestea asteapta o schimbare a atitudinii publicului fata de echipa. „Fanii adevarati trebuie sa inteleaga ca problemele pe care le avem afecteaza psihicul tuturor celor de la club. Daca jucatorii sau antrenorul sint huiduiti dupa citeva minute, firesc ca nu mai pot sa se concentreze la joc. Or, la greu se cunosc cei care tin cu adevarat la echipa” a spus presedintele Pavel Hodea.
Desi Botan si Abalasei vor reintra, iesenii au inca multe indisponibilitati: portarii Matyas, Mihalache si Dulcianu sint accidentati (titular va fi din nou antrenorul lor, Cimpeanu) la fel ca si Gheban si Vintila iar Vaduva afla aseara daca suspendarea de 4 etape ii va fi redusa. La oaspeti reintra M. Ilie si Avadanei, Birsan si Boroncoi sint incerti, iar Bindar, Iacob si portarul Ciobotaru sint accidentati. In tur, scorul a fost egal, 4-4.
Formatiile probabile
Poli: Cimpeanu – Bernard, A. Ilie, Ir. Ionescu – Abalasei, Mitruc, Botan, Cristea, D. Munteanu – Chiper, Pacurar.
Onesti: Ursachi – Dragomirescu, L. Ivan, C. Munteanu, Avadanei – Cr. Constantin, Nica, Giani Gorga, Boroncoi – Birsan, M. Ilie.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Metalul Plopeni – Cimentul Fieni (in tur 1-0); Unirea Focsani – Foresta Falticeni (1-2); Electromagnetica – Dacia Unirea Braila (1-1); Petrolul Ploiesti – Inter Gaz Bucuresti (2-2); CSM Medgidia – Gloria Buzau (1-2); Midia Navodari – Rulmentul Alexandria (2-1); Bucovina Suceava – International Pitesti (0-0)..
In C1, RATC CFR Moldova intilneste de la ora 16 pe stadionul Tineretului pe FCM II Bacau. (Ovidiu MINEA)

Comentarii