Cu gindul la prime si la medalia de bronz

vineri, 07 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Cu gindul la prime si la medalia de bronz

Cind punctul terminus al campioantului se intrezareste, lipsita de orice griji, FCM Poli Iasi a inceput parca sa ruleze mai bine, iesenii necunoscind infringerea in ultimele patru etape. Vineri, "alb-albastrii" au plecat la Ploiesti, unde au innoptat la hotelul Prahova, in vederea meciului de astazi cu Poiana Cimpina cu gindul de a continua acest sir al jocurilor bune, singurul scop fiind, in afara primelor de joc (care se achita, cind se achita…) pastrarea "orgoliosului" loc trei care ar sugera cum nu se poate mai bine faptul ca promovarea a fost ratata doar datorita fortei superioare a Brasovului si Rocarului. In tabara ieseana zimbetul a mai reaparut in ceea ce priveste capitolul "fotbalisti apti de joc". Astfel, fata de etapa trecuta, au mari sanse de a reintra fostii indisponibili Petrache, Gavrilescu si Paraschiv, pe lista absentilor figurind Urdaru, Cotan si Manole. Si starea de spirit in vestiar s-a mai indulcit cu un grad dupa prima din meciul cu Midia Navodari asa ca iesenii spera sa lase o buna impresie si la Cimpina.
In ceea ce priveste gazdele de astazi, Poiana (alintata mai de tot microbistul "Federala" datorita relatiilor existente intre presedintele FRF, Mircea Sandu si Stefan Chitu, principalul sponsor al cimpinenilor) reprezinta o echipa cu o pozitie bine definita, in ultimii ani, in seria I. In acest sezon Poiana a avut o prestatie destul de buna, prahovenii navigind prin zona linistita a clasamentului si chiar spre partea superioara. Chiar inaintea acestei etape elevii lui Constantin Rosu ocupa locul 8 cu 40 de puncte (A1 la adevar) in timp ce Poli se afla pe podium, iesenii acumulind pina acum 46 de puncte (A4 in clasamentul adevarului). In turul campionatului, iesenii au mai atenuat putin din amintirile neplacute lasate de scandalul care a aparut in trecut in Copou la vestitul meci cu cintec pierdut de Poli si au invins cu 4-0.
Formatiile probabile: Poiana – Vlad – Badiu, Georgescu, Postolache, Oprea – Gheorghe, Rupedeal, Burchi, Grigoras – Albu, Orlando.
Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Paraschiv, Cojocaru, Petrache, Bordeanu – Onofras, Botan, Puscas – Corjan, Matinca.
Partida va fi arbitrata la centru de nemteanul I. Mironas.
Celelalte meciuri: Nitramonia Fagaras – Dacia Braila (in tur, 0-1); Chindia Tirgoviste – Cimentul Fieni (0-1); Metrom Brasov – Laminorul Roman (0-2); Tractorul Brasov – Rulmentul Alexandria (0-1); Gloria Buzau – Precizia Sacele (0-4); Sportul Studentesc – Rocar Bucuresti (3-2); Petrolul Moinesti – FC Brasov (1-4); Dunarea Galati – Midia Navodari (1-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii