Cupa poate aduce reabilitarea

marți, 05 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Cupa poate aduce reabilitarea

Meciul disputat duminica de voleibalistele iesencein compania echipei bucurestene Dinamo, ultimul din acest an in campionatul Diviziei A, i-a purtat pe spectatorii care s-au inghesuit in
cocheta sala Penicilina de la dezamagire la extaz si inapoi. Jucatoarele antrenate de Nicu Roibescu au facut un prim set penibil, parind ca nu pot stavili iuresul oaspetelor, apoi au avut o revenire de senzatie, odata cu intrarea in teren a ridicatoarei Elena Cozma si au preluat conducerea la seturi cu 2-1. Din pacate, setul al patrulea, care ar fi putut fi si ultimul al meciului, a fost ratat "la mustata" de iesence, pe de o parte din cauza unor greseli copilaresti, determinate de tensiunea incredibila a disputei, iar pe de alta parte de ghinion, caci au fost unele mingi cistigate de Dinamo cu o bafta imensa: efectiv mingile cadeau la un centimetru de terenul bucurestencelor, se scurgeau "lesinate" de pe fileu in terenul nostru ori se incapatinau sa nu atinga peretii sau tavanul atunci cind ricosau din blocajul bucurestencelor! Demoralizate dupa un set pierdut atit de ghinionist si de criza de hiperglicemie suferita pe neasteptate de Cristina Androhovici, obligata sa-si paraseasca echipa pentru a-si putea reveni, jucatoarele iesence au facut pur si simplu figuratie in ultimul set, devenind o prada usoara pentru bucurestence.
Acest insucces face ca Penicilina sa ierneze pe locul sapte in campionat, un loc sub pretentiile si posibilitatile echipei noastre, care se cere neaparat imbunatatit in retur, pentru a permite ascensiunea spre podium la sfirsitul campionatului. Chiar daca infringerea de duminica are darul de a intrista trebuie spus ca ea a fost inregistrata in fata celei mai serioase candidate la titlu, Dinamo pierzind doar un singur meci din 11 in acest tur de campionat. Sa nu uitam ca in aceasta vara clubul din Soseaua Stefan cel Mare, care s-a intarit financiar foarte serios, a reusit o serie de transferuri de exceptie, aducindu-le pe Ivanov de la Rapid, Minca si Sinpetru de la RATB, Gherdan de la Dacia Pitesti. Acestea, alaturi de experimentatele Vasilica si Velicu, au format probabil cea mai omogena si valoroasa echipa din campionatul intern. Asa cum spunea si antrenorul Nicu Roibescu la sfirsitul meciului, dezamagirea cea mare nu provine de la infringerea suferita in fata unei echipe extrem de competitive, ci tocmai din ratarea de putin a unei victorii perfect posibile in fata acestei echipe.
Tehnicianul iesean considera ca daca in aceasta toamna nu s-ar fi adunat atitea ghinioane pe capul echipei sale, respectiv accidentarea de lunga durata a Laurei Dulcianu, crizele de hipoglicemie suferite de Tatiana Popa si Cristina Androhovici in timpul unor meciuri extrem de importante si infringerile suferite in toate meciurile in care a ajuns la tie-break (patru la numar), echipa sa ar fi fost cu siguranta mult mai sus in clasament. Cu toate acestea, Nicu Roibescu spera sa se revanseze in fata propriilor suporteri cu ocazia meciurilor din semifinalele Cupei Romaniei, contra Rapidului. Penicilina va juca simbata in capitala, iar pe 22 decembrie va avea loc meciul retur, la Iasi. O calificare a Cezarei Ruxandoiu si colegelor sale in finala acestei competitii, acolo unde nu au mai ajuns din vremuri aproape imemoriale, ar sterge cu siguranta toate nereusitele acestei toamne aflate sub semnul nesansei. (Ion TEODOR)

Comentarii