Cuvint de ordine: razbunare!

miercuri, 11 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Cuvint de ordine: razbunare!

Dupa patru victorii consecutive in debutul grupei valorice 1-8 a primei divizii masculine de baschet, cota echipei Politehnica Moldrom Iasi a crescut simtitor. A venit insa infringerea asteptata de la Sibiu, dar si simbata, pe teren propriu, cu campioana en-titre, Dinamo. Practic, aceste doua esecuri in fata echipelor care au terminat in frunte campionatul trecut nu schimba prea mult datele problemei si Iasul pastreaza sanse reale de a termina pe unul din primele patru locuri in clasament, pozitie ce-i confera dreptul de a disputa doua partide pe teren propriu (din trei), in play-off.
Daca aceste esecuri au insemnat doar niste biete sincope, se poate dovedi prin evolutia viitoare a studentilor. Un moment prielnic l-ar putea constitui chiar partida de astazi, cind elevii antrenorilor D. Petricevic si P. Magurean vor intilni, la Cluj, pe Carbochim. In prima parte a campionatului, ardelenii au reusit sa cistige ambele confruntari, pe Somes, chiar la 23 de puncte diferenta, intr-un meci in care iesenii au ratat exasperant de mult. Insa, datele problemei sint, acum, cu totul altele. Daca gazdele de astazi n-au, pina acum, o evolutie deosebita, iesenii se gasesc intr-o evidenta crestere de forma. Astfel, privind clasamentul, partida se poate termina fericit, in favoarea oricarei echipe.
Pentru a-si reechilibra bilantul victorii – infringeri, oaspetii trebuie sa evite un nou episod "Carutasu". Avind exact aceleasi calitati (tehnice si fizice) ca extrema dinamovista, Flavius Lapuste a fost, nu de putine ori, cheia victoriilor clujene. Mai mult, in etapa de simbata, chiar daca Carbochim a pierdut in fata echipei Erbasu Steaua, Lapuste a facut zile fripte bucurestenilor, prin cele 34 de puncte marcate. Asadar, va fi o partida dificila, in care lupta cea mare se va da preponderent sub panou, acolo unde duetul Doros-Anghel va avea de contracarat jocul facut de experimentatul Sebestyen si de gigantul Schiopu. (Lucian MINUT)

Comentarii