Deutschland uber Alles!

joi, 26 martie 2009, 21:55
2 MIN
 Deutschland uber Alles!

Proba de perechi a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, care se desfasoara in aceste zile la "Stamples Center" din Los Angeles, a fost cistigata pentru a doua oara consecutiv de cuplul german Aliona Savcenko – Robin Szolkowy, dupa ce in ianuarie, la Helsinki, au cistigat al treilea titlu european consecutiv. Patinind pe muzica filmului "Lista lui Schindler", germanii au acumulat un total de 203,48 puncte, invingind cuplul chinez Zhang Dan – Zhang Dao (186,52 p) si pe rusii Yuko Kavaguti (de origine japoneza) – Aleksandr Smirnov (186,39 p). Victoria celor doi patinatori a fost clara chiar si in conditiile in care Robin a suferit o cazatura. In schimb, caderea ruso-japonezei la o incercare de cvadruplu Salchow a fost fatala cuplului moscovit, invins de chinezii Zhang si Zhang, renumiti de la JO de la Torino, cind au reluat programul desi patinatoarea s-a lovit grav de mantinela. Un cuplu format in acest sezon din britanica Vanessa James si francezul Yannick Bonheur, concurind ambii pentru Franta, a deceptionat, clasindu-se doar pe locul XII.

Aliona Savcenko (25 de ani) si-a reprezentat tara natala, Ucraina, impreuna cu Stanislav Morozov, cei doi devenind campioni mondiali de juniori in 2000. Cu cinci ani in urma, fostul mare patinator de perechi Ingo Steuer a luat-o la centrul sau de pregatire de la Chemnitz, trei luni mai tirziu ucraineanca obtinind cetatenia germana. In 2004, Aliona, impreuna cu noul ei partener, Robin Szolkowy (30 de ani, in prezent, nascut din tata tanzanian si mama germana), a cistigat titlul de campion al Germaniei, iar din 2007 domina scena internationala a patinajului.

In proba masculina, dupa programul scurt, lider este francezul Brian Joubert, urmat la mica distanta de Evan Lysacek (SUA) si Patrick Chan (Canada). Printre cei 24 de patinatori calificati pentru programul liber nu se numara reprezentantul Romaniei, Zoltan Kelemen, clasat pe locul 32.

 

Comentarii